Update gezondheid en behandeling

Weg met de angsthaas en welkom stoere chick

In mijn blogbericht Stoere chick of angsthaas? schreef ik over alle angsten die ik heb sinds ik ziek ben. Deze angsten ga ik de komende dagen een flinke trap proberen te geven. Ik kan het even niet gebruiken om bang te zijn. Ik heb namelijk een gevecht te voeren. En dit gevecht wil ik aan gaan. Zonder angsten en vol vertrouwen. Zoals een stoere chick dat hoort te doen!

De mensen die mij op Facebook volgen hebben waarschijnlijk gezien dat ik vanochtend een afspraak had in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. De infectioloog waar ik de afspraak mee had, gaat mijn behandeling overnemen. Hij zal mij in eerste instantie gaan behandelen met drie weken Ceftriaxon. Dit is een antibiotica die ik via een infuus ga krijgen. Hierna ga ik dan weer over op de orale antibiotica die ik nu ook gebruik, alleen dan in een hogere dosering.

Normaal gesproken ga je voor het infuus alleen de eerste dag naar het ziekenhuis en krijg je de overige dagen de kuur via een verpleegkundige van de thuiszorg. Met een vorige kuur heb ik een ernstige allergische reactie gehad en om deze reden zal ik de eerste 5 dagen de medicijnen in het ziekenhuis krijgen. Hiervoor hoef ik niet opgenomen te worden. Ik ga er heen, wacht een uur tot anderhalf uur tot het infuus is doorgelopen en kan dan weer naar huis. Ik vind dit wel een geruststellende gedachte. Laat ze maar even goed in de gaten houden hoe ik reageer op de medicijnen. Zo ziek als ik de vorige keer werd, dat wil ik echt nooit meer mee maken!

De arts had in eerste instantie gezegd dat het ongeveer 2 weken zou duren voor alles geregeld zou zijn en ik zou kunnen starten. Maar hij kwam even na het gesprek toch weer naar me toe om te vragen of ik maandag al zou kunnen en willen beginnen. Dit had hij namelijk meteen geregeld. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn eerste reactie was dat ik me dood schrok. Shit, zo snel al!? Maar dit was de gedachte van de angst. En die angsthaas moet toch een keer terug kruipen in zijn holletje. De eerste trap in die richting heeft ie inmiddels al van me gehad.

Een paar dagen heb ik nog de tijd om mezelf in mijn hoofd voor te bereiden. De angsten aan de kant te zetten en me klaar te maken.

Nu is het echt zo ver. Het gevecht gaat beginnen. Laten we maar eens gaan kijken wie er sterker is!

Dit klinkt best al een beetje als een stoere chick hé? 😉

Dan nog een laatste dingetje… Mocht je dit lezen en nog geen plannen hebben voor volgende week… Ik ben nog op zoek naar iemand die maandag met me mee zou kunnen naar Rotterdam. Mijn vader kan de andere dagen in principe met me mee, maar wellicht zijn er anderen die een middagje mee kunnen en willen? Dan hoef ik die arme vader van me niet alle dagen te belasten en misschien is het een ideaal moment om weer eens bij te kletsen? Liever proberen er wat gezelligs van te maken als me dood vervelen terwijl ik wacht tot het infuus uitgedruppeld is! 🙂

 

Facebook reacties

6 Reacties

 • Reply
  Greet Groeneveld
  11 november 2015 at 15:22

  Ga ervoor, Marleen

 • Reply
  Iris Veen
  11 november 2015 at 18:29

  Succes!

 • Reply
  Monica Viel
  11 november 2015 at 19:32

  Hopelijk kill je hem!!!!

 • Reply
  Joyce Oomen
  11 november 2015 at 21:31

  Komt goed schatje! 28ste kom ik jou gezelschap houden!

 • Reply
  Inge Rozemarijn
  11 november 2015 at 22:41

  Stoer, hou vol.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: