Lopen voor Lyme

Terugblik op lopen voor Lyme – inclusief sfeerimpressie

Zaterdag 9 april. Lopen voor Lyme. Een dag waar ik maanden naar toe aan het leven ben geweest. Nu het erop zit is het tijd voor een terugblik. Het gevoel wat ik er aan over heb gehouden is erg dubbel door de compleet tegenstrijdige emoties die ik voel. De oorzaak hiervan is dat Lopen voor Lyme voor mij zowel een geschenk uit de hemel, als een confrontatie met achteruitgang is geweest.  In deze terugblik vooral aandacht voor de positieve dingen. Want terugkijkend op Lopen voor Lyme is er maar 1 conclusie mogelijk: Het is een ongelooflijk, enorm, fantastisch succes geweest!!! Het schrijven over de dingen die ik confronterend vond, zal ik binnenkort in een ander bericht doen.

Lopen voor Lyme

Lopen voor Lyme is georganiseerd met twee doelen. Het creëren van Awareness voor de ziekte en Lyme patiënten helpen om geld bij elkaar te brengen voor niet vergoede behandelkosten. Beide doelen zijn behaald. En niet zo’n beetje ook.

Awareness

De afgelopen maanden werd Nederland overspoeld met berichten over Lyme. Kranten schreven erover, Lyme patiënten werden geïnterviewd op de radio, er zijn televisie items over geweest en op social media kon je er al helemaal niet om heen. Als je nog steeds niet weet wat de ziekte van Lyme precies is, dan heb je waarschijnlijk ergens onder een steen gelegen. In dat geval zou je kunnen kijken naar het fantastische overzicht van alle media aandacht die er geweest is. Zelf ben ik ook een aantal keer geïnterviewd. Best leuk om eens te hebben meegemaakt.

Sponsorgeld

De deelnemende teams zijn de afgelopen maanden keihard aan de slag gegaan om sponsors te krijgen. De meest creatieve acties werden er bedacht en dit heeft succes gehad. Er is een gigantisch bedrag opgehaald. In totaal namelijk 527.463 euro. Ja, je leest het goed.

vijfhonderdzevenentwintigduizend en vierhonderddrieënzestig euro. 

Daar hoeven geen woorden meer bij. Wat een ongelooflijk fantastisch bedrag!!! Onderstaand filmpje is de ‘Aftermovie’.

Team Miles for Marleen

De afgelopen maanden stonden voor mij en de lopers van team Miles for Marleen in het teken van Lopen voor Lyme. Met elkaar hebben we ons ingezet om er een zo groot mogelijk succes van te maken. En dit is gelukt! De week voorafgaand aan Lopen voor Lyme gingen we snel omhoog en uiteindelijk zijn we gekomen tot 94% van het streefbedrag van 15.000 euro. Dit had ik echt nooit durven dromen. Door dit bedrag heb ik nu in elk geval de zekerheid dat ik de komende tijd mijn behandelingen kan betalen en dit geeft ongelooflijk veel rust.

Terugblik - lopen voor Lyme - resultaat Miles for Marleen

Terugblik op de dag zelf

Na er maandenlang heel erg veel mee bezig te zijn geweest, was dan eindelijk de dag aangebroken. 9 april 2016. Lopen voor Lyme. Alles zat mee. Het was droog, het zonnetje scheen zelfs en alles was perfect georganiseerd. Doordat het helaas met mij niet goed ging die dag is het mij niet gelukt om de dag met mijn team door te brengen. Ik ben alleen aanwezig geweest bij de start van de eerste loper en het laatste uurtje van de dag, toen alle lopers van mijn team tegelijk aan het lopen waren. Ik had als persoonlijke uitdaging staan dat ik twee uur zou gaan wandelen. Voorafgaand had ik dit al bijgesteld naar 1 uur en uiteindelijk heb ik helemaal niet gelopen. Sorry hiervoor sponsors! Mijn persoonlijke uitdaging heb ik wel vervangen voor een uitdaging die voor mij eigenlijk nog veel groter was, maar hierover later meer!

Alle lopers waren erg enthousiast en volgens mij hebben ze een leuke dag gehad met elkaar. Helaas heb ik hier niet veel van meegekregen en ik ben ook erg blij dat er veel foto’s zijn gemaakt. Door het kijken van de foto’s heb ik toch een beeld kunnen krijgen van de sfeer.  Als je ook een beeld wilt krijgen hiervan kijk dan naar het volgende filmpje:

Bedankt!

Hier wil ik dan nog een keer alle sponsors enorm bedanken. Door jullie heb ik nu de zekerheid dat ik mijn behandelingen de komende tijd zal kunnen betalen en dit geeft mij ongelooflijk veel rust.

Daarnaast de toppers uit team Miles for Marleen: ontzettend bedankt voor jullie inzet. Jullie steunen mij niet alleen tijdens mijn gevecht. Jullie vechten met mij mee. En daar ben ik heel erg dankbaar voor.

Ze was geen loper van team Miles for Marleen, maar ze hoorde wel bij het team: mijn moeder. Mam, enorm bedankt dat je met knikkende knieën alle buurcentra’s bent afgegaan om daar steeds opnieuw voor een groep mensen je verhaal te doen. Het heeft je een hoop slapeloze nachten gekost, maar wat een resultaat heb je behaald met alle acties die je verzonnen hebt. Je bent een schat en ik hou van je. Bedankt.

Als laatste wil ik uiteraard stichting Lopen voor Lyme bedanken. Voor het met elkaar bedenken van dit geniale plan, maar ook voor de voorbereidingen en uiteindelijk de organisatie van deze sponsorloop. Het evenement  wat zo veel Lyme patiënten hoop heeft gegeven.

Facebook reacties

9 Reacties

 • Reply
  Susan van der Meij
  14 april 2016 at 17:47

  Succes verder aan het infuus… Het is zéker erg heftig..spreek uit ervaring! Knuffel voor jou!

 • Reply
  Greet Groeneveld
  14 april 2016 at 18:00

  Kunnen terug kijken op een mooie succesvolle dag. Ik heb je wel gemist, maar gelukkig kon je in de camper wat rust pakken.
  Ja, om geld optehalen heeft me 2 jaar van mijn leven gekost. Met jou voor ogen is dat vaak goed gelukt. Houd van je dochter en hoop op zoveel mogelijk herstel.

 • Reply
  Alexandra Maas
  14 april 2016 at 18:13

  Maar genees je ervan, door deze behandeling?

 • Reply
  Jaap van der Vliet
  14 april 2016 at 19:02

  Marleen. Ben bevoorrecht. 1x in de 3 wk infuus van 5 uur privigen door AllerZorg! Kom ik meestal goed uit. En de medicatie heeft effect al kom ik er nooit meer van af.
  Maandag weer aan de beurt.

 • Reply
  Jaap van der Vliet
  14 april 2016 at 19:04

  Hoelang nog en hoe intensief?? En dan het effect he: bacteriën knock out en een groot feest. Ik zie het al voor me!!

 • Reply
  Heide Roosje
  14 april 2016 at 19:41

  sterkte <3

 • Reply
  Pauline Rademaker Schoordijk
  14 april 2016 at 20:12

  Ben zo benieuwd naar de resultaten en kosten van deze behandelingen , weet niet ook even niet meer in welke hoek te zoeken
  Hoop dat je je snel iets beter gaat voelen en kill the basterds

 • Reply
  Klaske De Vries
  14 april 2016 at 20:40

  Het was een fantastische dag. Succes met de infusen. Ik hoop dat je er snel iets positiefs van gaat merken!!

 • Reply
  Zou dit mijn vlinder-moment kunnen zijn?
  26 april 2016 at 04:37

  […] en willen accepteren van deze dingen begint me een beetje tegen te werken. Zoals bijvoorbeeld met Lopen voor Lyme. Al snel na aankomst raakte ik enorm overprikkeld, ondanks dat het nog hartstikke rustig was. Ook […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: