Update gezondheid en behandeling

Tegenslag

Lichamelijk gaat het de laatste week niet zo lekker. Pijn, gevoelsstoornissen en slecht slapen overheersen. Deze dingen werken ook niet echt mee voor mijn stemming en de afgelopen dagen heb ik flink wat gehuild. Wat ik altijd probeer te doen op dit soort slechte dagen is me vast te houden aan de lichtpuntjes die er zijn.

Mijn lichtpuntje de afgelopen tijd is dat ik 15 september een afspraak heb bij mijn arts en dan zou gaan starten met nieuwe medicijnen tegen Lyme en Bartonella. Tot nu toe is mijn behandeling nog niet van de grond gekomen. Na het starten met de vorige kuur ben ik vanwege een vermoedelijk allergische reactie tegen die medicijnen in het ziekenhuis beland. Daar heb ik een week gelegen met ernstige benauwdheidsklachten. De kuur moest toen ook meteen gestopt worden.

Hierna bleek dat ik een darmbacterie had, die eerst behandeld moest worden voor ik een nieuwe kuur zou kunnen krijgen voor Lyme. Vanwege bijwerkingen heb ik met deze behandeling moeten stoppen. Uiteindelijk heb ik weer behandeling met een ander middel gekregen en dit deze keer gelukkig wel af kunnen maken.

De afspraak met mijn behandelend arts kon me dus ook niet vroeg genoeg zijn en ik ben al een tijdje de dagen aan het aftellen naar de 15e. Ik ben helemaal klaar om de strijd aan te gaan en te gaan vechten voor mijn gezondheid. Kom maar op met die nieuwe kuur!

Helaas werd ik vanochtend gebeld door mijn arts dat er nieuwe onderzoeksresultaten binnen zijn waaruit blijkt dat mijn darmen niet goed genoeg zijn om behandeling met antibiotica nu aan te kunnen. Antibiotica is erg slecht voor je darmen en op het moment dat je aan een lange kuur begint als je darmen al niet goed zijn, zal de behandeling niet goed aanslaan. Sterker nog….. Je kan er zelfs een stuk zieker door worden. Ik moet nu eerst een behandelprotocol van 3 maanden gaan volgen om mijn darmen in orde te krijgen.

Ik baal echt enorm. Wilde zo graag gaan starten met de antibiotica. Ten eerste omdat ik altijd een enorme opleving krijg vlak na het starten hiermee. Het weer even kunnen voelen hoe het is om gezond te zijn is zo ontzettend fijn.

Ten tweede voelt het gewoon ontzettend goed om te weten actief bezig te zijn om die KL*T* bacteriën uit te roeien. Dat je hierdoor heel veel zieker kan worden vanwege alle gifstoffen die hierbij vrij komen dat neem je dan voor lief. Want je hebt een doel. KILL! KILL! KILL!

Voor mij gaat het dus nog minimaal 3 maanden duren voor ik hier aan kan gaan beginnen. Hopelijk worden een aantal van mijn klachten veroorzaakt door mijn onderliggende darmproblemen, zodat er toch op bepaalde vlakken misschien iets van verbetering te bereiken is!

Lyme is een ontzettend complexe ziekte en helaas niet op te lossen met een simpel kuurtje. Er komt veel meer bij kijken, waaronder ook dit soort problemen. Een hele lange waslijst met gezondheidsproblemen dat is iets waar elke Lyme patiënt mee te maken krijgt. Dat het een lange weg gaat worden is iets waar ik niet meer om heen kan helaas.

Nu even uithuilen, tranen drogen en op zoek gaan naar een ander lichtpuntje om me aan vast te houden de komende tijd!

lyme behandeling tegenslag

Facebook reacties

3 Reacties

 • Reply
  Charlie
  9 september 2015 at 13:33

  Wat balen van je uitslag… Ik snap dat je graag wilde starten.. Anderzijds wel heel goed dat ze rekening houden met de aanslag die antibiotica op je darmen heeft! Veel sterkte!

 • Reply
  Henriette
  9 september 2015 at 17:42

  Zorgen dat je lijf in optimale vorm is om de strijd aan te gaan met Lyme. En dat houdt blijkbaar in dat je nu drie maanden hebt om je darmen weer in shape te krijgen. Sterkte! Het is niet alleen lichamelijk heftig maar het hoofd heeft het ook niet makkelijk.

 • Reply
  Monica
  9 september 2015 at 21:56

  Dikke knuf voor jou!!!! ❤️

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: