Stichting Onzichtbaar Ziek

Single en ziek – de eerste stappen in een onbekende wereld.

Er staat weer een nieuw geschreven column voor stichting Onzichtbaar Ziek online! Ik ben Single en ziek en het leek mij leuk om daar over te gaan schrijven. Want het is best een beetje een ingewikkelde combinatie. Tenminste, zo ervaar ik dat in elk geval.

Ik wilde schrijven over hoe ik het ervaar om single te zijn na mijn hele volwassen leven een relatie te hebben gehad. En daarnaast over hoe het ziek zijn daar een rol in speelt.  Mijn column, die nu online staat, is het eerste deel waarin ‘Single en ziek’ het onderwerp is. Sowieso volgt er een tweede en wellicht als er ooit in de toekomst ontwikkelingen zijn op dit gebied dat er nog wel meer volgen. 😉

Quote Single & Ziek - Single is not a status

Single en ziek – de eerste stappen in een onbekende wereld

Op mijn achttiende verjaardag had ik een vriend. En deze vriend is gebleven tot een paar maanden voor mijn dertigste verjaardag. Hiervoor had ik ook al verschillende relaties gehad, waarvan er twee zelfs langer hebben geduurd dan een paar maanden. Al denk ik dat het woord verkering beter past bij datgene wat je op die leeftijd kan hebben met de jongen waar je verliefd op werd. Maar of ik het nou relaties of verkering noem, ik was er in elk geval vroeg bij.

Vaardigheden waar ik wel wat oefening bij had kunnen gebruiken

Doordat ik op zo’n jonge leeftijd een serieuze, en wat later bleek ook langdurige relatie kreeg, heb ik een stuk overgeslagen. Ik heb me nooit als single in het uitgaansleven hoeven begeven.
Oogcontact zoeken met de leukste man die er aanwezig is. Zijn blik weten vast te houden terwijl ik verleidelijk met mijn wimpers knipper. Gelijktijdig mijn heupen ritmisch op de maat van de muziek heen en weer bewegen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar bij dit soort vaardigheden had ik wel wat oefening kunnen gebruiken. En dan heb ik het alleen nog maar over die vaardigheden en laat ik mijn talent voor multitasken nog maar even buiten beschouwing.

De ongeschreven regels voor het Tinder daten

Ook ben ik nog niet op de hoogte van de ongeschreven regels voor het daten via Tinder. Wat is een geschikte plek om af te spreken voor de eerste date? Hoe kom je er achter of je wel dezelfde verwachtingen hebt? Wat doe je als er ongemakkelijke stiltes vallen? En wat doe je als 1 van de 2 de foto’s, die tenslotte de basis zijn geweest voor de match, toch niet helemaal kloppend vindt met de realiteit? Allemaal vragen waarop ik geen antwoord weet.

Een tijdje terug kwam ik er achter dat ik zelfs niet eens weet hoe ik moet reageren als een leuke man mijn telefoonnummer vraagt. Bijna twaalf jaar lang heb ik niet na hoeven denken over het antwoord op die vraag. Maar mijn standaard simpele antwoord  ‘Ik heb een vriend’ voldeed ineens niet meer. Totaal niet voorbereid op zo’n situatie heb ik er stotterend wat onzin uitgegooid en ben ik er zo snel mogelijk vandoor gegaan. Het is overduidelijk dat ik compleet onervaren ben wat dit soort dingen betreft

Keihard gedumpt, en dan?

Eigenlijk wilde ik maar 1 ding doen nadat ik keihard gedumpt was.
Gesteund door vriendinnen EN een flesje wijn (of misschien zelfs wel twee flesjes) wilde ik elk weekend feesten tot in de vroege uurtjes. Lol maken, mijn flirt-skills testen en even helemaal van god los. Bijkomend voordeel zou zijn dat dit voor genoeg afleiding zou zorgen om die eikel van een ex even helemaal te vergeten.  Een rebound wordt niet voor niks gezien als HET medicijn om van een gebroken hart af te komen. Ik wilde doen wat ieder ander in mijn situatie gedaan zou hebben.

Alleen dit ging niet. En dit gaat nog steeds niet. De reden hiervoor is dat ik ziek ben.

Op dertigjarige leeftijd ineens voor het eerst als vrijgezel door het leven moeten gaan, is zo makkelijk nog niet. Het is eng, en ingewikkeld en ontzettend spannend.
En single EN ziek zijn, dat maakt alles net weer even wat gecompliceerder. Wil je weten wat er dan precies gecompliceerd is? Lees hiervoor dan ook mijn volgende column, Single! en ziek – Waarom ik wacht op mr. Perfect.

 

Facebook reacties

10 Reacties

 • Reply
  Barbra van Drunen
  7 maart 2016 at 15:56

  Agossie, wat een ellende. Relatie ten einde…uit elkaar gaan….het cd-van-jou-cd-van-mij moment, ik ken het, moeilijke tijden. Meestal betekent dit flink door het stof happen en vervolgens met frisse moed opnieuw beginnen, reboundje doen, soms nog een paar, een tijdje jezelf vastklampen aan het motto ‘je leeft maar 1 keer dus ik doe waar ik zin in heb’ en uiteindelijk vind je je draai weer. Met of zonder nieuwe liefde. Maar als je met je lichaam al een hopeloos ellendige relatie hebt die je alle energie kost…..poeh….dan wordt het toch een heel ander verhaal. Met wellicht iets meer hindernissen, maar dan nog steeds een spannende en hopelijk leuke tijd. Probeer te genieten van je vrije leventje en veel succes op de ‘datingmarkt’….als je Lyme aankunt, kun je alles! Zet ‘m op!

  • Reply
   Lyme leven - van Marleen
   7 maart 2016 at 18:10

   Overigens ben ik inmiddels al weer een tijdje single hoor Barbra van Drunen! Niet dat ik net gisteren gedumpt ben en het nog heel vers is ofzo…. 😉

 • Reply
  Casa Zambet
  7 maart 2016 at 16:36

  ik vind het wel een cliffhanger, en nou moet ik wachten op deel 2.

 • Reply
  Sabine van Gils
  7 maart 2016 at 16:37

  Ik zou willen dat ik opbeurende woorden kon vinden maar heb zelf ervaren dat het haast onmogelijk is om als Lymie een nieuwe relatie aan te gaan. Leuke contacten opdoen gaat nog en mannen denken dan nog van ach zal wel meevallen…tot de harde werkelijkheid er is en ze letterlijk zien hoeveel impact de ziekte heeft. Ik wil hiermee niet mannen over 1 kamp scheren want nog altijd heb ik de hoop die ene ooit tegen te komen

 • Reply
  Single! en ziek - Waarom ik wacht op mr. Perfect
  15 april 2016 at 07:49

  […] stichting Onzichtbaar Ziek schreef ik vorige maand de column Single! en Ziek – de eerste stappen in een onbekende wereld. Hierin kon je lezen over hoe ik het ervaar om voor het eerst in mijn volwassen leven single te […]

 • Reply
  Single! en ziek - mogelijkheden en specificaties
  23 mei 2016 at 12:45

  […] ik voor stichting Onzichtbaar Ziek over hoe ik het ervaar om zowel single als ziek te zijn. (De eerste stappen in een onbekende wereld en Waarom ik wacht op mr. Perfect) Ik had genoeg inspiratie om een derde column te schrijven met […]

 • Reply
  Richard Haasnoot
  14 november 2016 at 08:52

  Wat mooi omschreven allemaal, wordt je toch wel even stil van !
  Respect !

 • Reply
  Mark Galenkamp
  14 november 2016 at 09:43

  mooi geschreven en herkenbaar, naja niet die ex-vriend dan

 • Reply
  Wilma Bosma
  14 november 2016 at 10:19

  Er zou een dating site moeten komen voor zieke mensen. Ik denk dat het een groot gat in de markt is.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: