Persoonlijk

Invulling blog en leuke nieuwtjes

Invulling blog

Tot nu toe schrijf ik op veelal willekeurige momenten nieuwe berichten voor op mijn blog. Mijn enige vaste bericht is die van de vrijdag, over de lichtpuntjes. Hier wil ik op een andere manier vorm aan gaan geven. Momenteel lukt het niet om elke dag een lichtpuntje op te schrijven. Die dagen zijn er helaas gewoon en dat hoort ook een beetje bij het ziek zijn. 

Invulling blog en leuke nieuwtjes

In plaats van elke week een lichtpuntjes-blog te plaatsen, zal ik wekelijks een bericht schrijven met daarin een soort update van van alles en nog wat. Hoe het gaat met mijn gezondheid, mijn behandeling en uiteraard zoveel mogelijk lichtpuntjes! Dit zal niet standaard meer op de vrijdag zijn, maar op een willekeurige dag, ongeveer 1 keer per week.

Zoals jullie hebben kunnen lezen, heb ik ook verhalen van twee lotgenootjes geplaatst. Dit wil ik af en toe blijven doen. Op die manier wordt er ook een meer compleet beeld gegeven van de impact die de ziekte van Lyme kan hebben. Dit is toch voor alle patiënten anders.

Leuke nieuwtjes (lichtpuntjes!)

Verder heb ik nog wat leuke nieuwtjes te melden. Zorgkaart Nederland heeft gevraagd of ik voor hun website blogs wil schrijven. Hartstikke leuk natuurlijk en uiteraard heb ik hier ja op gezegd. Ik heb wel aangegeven pas in Januari te willen starten. Nu ik vol met mijn behandeling bezig ben en me hierdoor ook vaak niet goed voel, wil ik mezelf ook geen druk opleggen door verplichtingen aan te gaan. Dit was gelukkig geen probleem.

Een ander leuk nieuwtje is dat Fonds Psychische gezondheid gevraagd heeft of ik me op de 1 of andere manier wil binden aan hun. Hoe precies, dat moet nog worden vormgegeven, dus ik ben benieuwd. Ik hoop daar binnenkort meer nieuws over te hebben.

Verder is er gevraagd of ik een artikeltje wil schrijven over de jongerenbijeenkomst van de Nederlandse Vereniging voor Lyme patiënten. Deze komt in januari in hun magazine te staan.

Het is alweer enige tijd geleden dat ik een column geschreven heb voor stichting Onzichtbaar Ziek. Een aantal dagen terug heb ik er weer 1 geschreven en deze wordt morgen online gezet. Hierna zal ik hem ook op deze website plaatsen.

Up-date gezondheid/behandeling

Momenteel ben ik anderhalve week bezig met de behandeling met antibiotica via infuus. Helaas merk ik nog geen verbetering van mijn klachten. Lichamelijk en cognitief gaat het op het moment niet lekker en ik voel me erg uitgeput. Herx-reactie, toeval of gewoon doordat de antibiotica een aanslag op mijn lijf is? Ik zou het niet weten. De verpleegkundigen van Allerzorg die dagelijks ongeveer twee uur bij mij thuis zijn, zijn tot nu toe erg professioneel en ik mag dus zeker niet klagen. Toch vind ik het ook wel intensief om dagelijks mensen in huis te hebben, zo’n lange tijd, die je niet goed kent. Maar dat is waarschijnlijk wel logisch. Binnenkort hoop ik te kunnen schrijven dat ik een positief effect begin te merken!

Verzoek

Ondanks dat mijn column afgelopen maandag in de Metro heeft gestaan, kan er nog steeds op gestemd worden. Om diegene met de meeste stemmen te overtreffen heb ik nog ruim 500 stemmen nodig. Als je het nog niet gedaan hebt, dan zou het top zijn als je dit nog wel wilt doen. Hoe cool zou het zijn als een column over Lyme gewoon heel hoog eindigt? Hoe meer aandacht voor dit onderwerp, hoe beter wat mij betreft! Stemmen kan HIER. (om te kunnen stemmen moet je je wel registreren. Of inloggen via Facebook, maar dat wijst zich vanzelf).  Mijn dank is groot! 🙂

 

 

 

 

Facebook reacties

4 Reacties

 • Reply
  Casa Zambet
  26 november 2015 at 18:40

  Wat goed, al die schrijfopdrachten! Als je straks uitgeherxt bent, kun je je storten op je nieuwe taak. Spread the word ☺

 • Reply
  Klaske De Vries
  26 november 2015 at 19:14

  Ik vind het soeper stoer dat je zo aan de weg aan het timmeren bent met schrijven. En dat naast je zware gevecht tegen lyme. Petje af!!

 • Reply
  Greet Groeneveld
  26 november 2015 at 19:54
 • Reply
  Update van infuusbehandeling - Lyme leven
  31 mei 2016 at 08:58

  […] 16 november ben ik gestart met infuusbehandeling. In het bericht Invulling blog en leuke nieuwtjes schreef ik eerder al dat ik helaas nog geen positief effect bemerkte. De afgelopen dagen zijn […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: