Persoonlijk Update gezondheid en behandeling

Hoge pieken en diepe dalen – een update

Het is inmiddels alweer zes weekjes geleden dat ik hier een update schreef over hoe het gaat met mijn gezondheid en behandeling. In de vorige update schreef ik over de verbetering van met name de cognitieve klachten en over de toename van bepaalde lichamelijke klachten. Ik zal hier kort wat schrijven over hoe het de afgelopen weken is gegaan (hoge pieken en diepe dalen) en natuurlijk heb ik weer een filmpje gemaakt!

Update gezondheid en behandeling

Ik zou in week 12 van mijn behandeling gaan starten met cystebrekers, maar dit is uiteindelijk een week later geworden. Waar ik al bang voor was gebeurde. De dag dat ik startte met de vijfdaagse kuur kreeg ik al een toename van klachten. Concentratieproblemen, moeite met praten, gevoelsstoornissen, spiertrillingen, schokken, veel wisselende pijnklachten… Het hele rijtje kwam weer voorbij zo ongeveer. De twee weken met infuusbehandelingen die ik tot nu toe gehad heb (na het starten met de cystebrekers) vind ik echt enorm pittig. Al bij het inlopen komt er een enorm uitgeput gevoel over me heen en ik slaap dan ook veel de laatste tijd. Wat voor mij overigens helemaal niet verkeerd is…  Gelukkig merk ik dat ik deze week wat sneller bijtrek weer ten opzichte van de week daarvoor. Dus ik hoop dat ik aankomende week weer een beetje minder last van het infuus heb.

Hoge pieken en diepe dalen.. Ze horen er een beetje bij

De hoge pieken waren er de afgelopen 2 weken dus een stuk minder helaas. Maar ik probeer me vast te houden aan de duidelijke verbetering die er heel duidelijk was voor ik startte met de cystebrekers. Mijn lichaam is nu gewoon weer even zwaar in gevecht met die rottige bacteriën. Dus ik moet hier gewoon even doorheen, maar alles om te komen tot verbetering! En ondertussen probeer ik de ‘hoge pieken’ zo goed mogelijk te benutten door zoveel als mogelijk is erop uit te gaan. Want de muren komen de laatste tijd behoorlijk op me af!

Quote: Bad days build better days

Werk

Door de toename van klachten ben ik de afgelopen twee weken niet in staat geweest naar mijn werk te gaan. Ik hoop dat het mij deze week in elk geval een uurtje gaat lukken.

Uitkering

Deze week heb ik officieel de aanvraag gedaan voor een WIA uitkering. Hartstikke spannend en ik ben erg benieuwd hoe dit traject gaat lopen de komende tijd. Hopelijk komt er niet te veel gedoe en kan ik mijn energie vooral besteden aan mijn gezondheid.

Verhuizen

Het was al eerder te lezen: ik heb een nieuwe woning en ga verhuizen. Ik probeer elke dag wat in te pakken, uit te zoeken of weg te gooien. Al is het maar een kwartiertje. Door mijn veel te chaotische hoofd van het moment gaat dat me niet bepaald goed af helaas. Wat kom ik mezelf hiermee ongelooflijk tegen zeg. Hoe ik ook mijn best doe het gestructureerd aan te pakken, elke keer weer is mijn huis een nog grotere zooi geworden nadat ik aan de slag ben gegaan, als daarvoor. Ontzettend irritant en vermoeiend. Maar goed, gelukkig heb ik nog even de tijd.

Mocht er iemand toevallig trouwens nog verhuisdozen hebben staan die ik even kan lenen….. Ik kan er nog best een hoop gebruiken! Zou lief zijn als je me dan een berichtje wilt sturen!

Filmpje

En hieronder dan nog een filmpje met foto’s van de afgelopen weken!

Facebook reacties

1 Reactie

 • Reply
  Nu echt een nieuwe start - een filmpje van mijn nieuwe plekje - Lyme leven
  29 juli 2016 at 15:42

  […] zou kunnen starten met de cystebrekers (eigenlijk moest dit vandaag).  Ik ben hier met de vorige kuur echt heel erg beroerd van geweest. Met de verhuizing in het vooruitzicht zag ik een herhaling […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: