Overig Persoonlijk

Een jaar Lymeleven – een mooi moment voor een terugblik

Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik mijn allereerste bericht ‘En toen was alles anders..’ online zette. Al een hele tijd geleden had ik bedacht dat dit een mooi moment zou zijn om een blog te gaan schrijven waarin ik zou terugblikken. Op de ontwikkelingen van mijn blog, maar ook op mijn persoonlijke ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Want wat kan er ongelooflijk veel veranderen in een jaar tijd.

Een jaar Lymeleven

Ik ben best wel een beetje trots ben op hoe mijn blog is gegroeid in een jaar tijd. Bij het plaatsen van mijn eerste bericht had ik de verwachting dat mijn blog vooral door vrienden en familie gelezen zou worden. En  daarnaast hooguit door een paar andere toevallig voorbijkomende geïnteresseerden. Ik had nooit verwacht dat Lymeleven na een jaar tussen de duizend en tweeduizend bezoekers per maand zou hebben.

Statistieken Lymeleven

In totaal zijn er 81 berichten geplaatst op Lymeleven en is mijn blog door ruim 20.000 mensen bezocht. Ik denk dat dit best goede statistieken zijn voor een blog dat nog maar een jaartje bestaat en dat over zo’n specifiek onderwerp gaat als Lyme. Mijn doel om bij te dragen aan Awareness is dus wel geslaagd denk ik. 🙂

Statistieken 1 jaar Lymeleven

Meest gelezen bericht 2016

‘Het rouwproces – Afscheid nemen van wat er had kunnen zijn’ is het bericht dat het meeste is gelezen. Het is in totaal gewoon 327 keer gedeeld op Facebook! Ik kreeg veel berichtjes van mensen die zich herkenden in wat ik schreef en hier steun uit haalden. Het geeft een goed gevoel om te horen dat ik door het schrijven van mijn verhaal mensen op een bepaalde manier een beetje help.

Statistieken voor 2016

Co-schrijvers

Ik ben niet meer de enige die schrijft op Lymeleven, maar inmiddels zijn er twee co-schrijvers bij gekomen: Quinta en sinds kort ook Mark. Ik ben heel erg blij met onze samenwerking want ik vind ze beiden echt een enorme meerwaarde voor Lymeleven.

Bezoekers/volgers

De facebookpagina van Lymeleven heeft inmiddels 665 volgers. Ik vind het hartverwarmend hoeveel steunende en lieve berichtjes ik steeds krijg. Het doet echt goed om te weten dat zoveel mensen op afstand meeleven. Daar ben ik echt ontzettend dankbaar voor!

Een jaar later – persoonlijk

Onder mijn allereerste bericht schreef een van mijn beste vriendinnen het volgende:

Hoewel dit een ouder bericht is, moet ik toegeven dat ik het denk ik al 5 keer heb gelezen met pijn in mijn hart voor jou. Omdat jou dit allemaal overkomt en ik je zoveel meer gun in het leven. Dit bericht staat zo dicht bij jou, is zo Marleen dat het me blijft raken als ik het lees. Ik hoop dat we over een jaar (en besef me dat dat lang is..) kunnen terug kijken op een rotjaar, maar wel een jaar dat jou sterker heeft gemaakt dan ooit. Dichter bij jezelf heeft gebracht dan ooit en je heeft doen inzien hoe sterk je eigenlijk bent. Je bent mijn heldin, een dikke kus xxxx

Wat zij hoopte dat er zou gaan gebeuren is uitgekomen. Het was een rotjaar. Maar dit rotjaar heeft mij inderdaad sterker gemaakt en dichter bij mezelf gebracht. Ik zeg wel eens: als ik nu helemaal genezen zou zijn, dan zou ik terugkijken op deze periode als de meest heftige periode uit mijn leven, maar wel eentje die ik nooit had willen missen. Omdat het mij ook het meest geleerd heeft. De meest waardevolle lessen leer je blijkbaar in de moeilijkste periode.

Een gedicht van Mark over de waardevolle lessen.

Ik heb Mark gevraagd om hier een gedicht over te schrijven. Hier sluit ik mijn blog mee af.

Lessen leren

wat zou het mooi zijn

als we geen afschuwelijke ziektes
en waanzinnig lijden
nodig zouden hebben
om de lessen te leren
die zo waardevol zijn
dat ik ze niet zou willen missen
ben ik gegroeid
op een andere manier
dan ik ooit voor ogen had
heb ik het kleine
leren waarderen
voor de werkelijke waarde
die het bezit
hoe je gelukkig kunt worden
van bijna niets
hoe het leven
en de contacten
intensiever en dieper zijn
dan ze ooit waren
alsof ze eindelijk
over echte inhoud gaan
dat door alles
los te laten
enkel de liefde
overbleef
een lichtje dat ooit
zachtjes flikkerde
is nu geworden
tot een vuur
dat van binnen
mijn passie voor het leven voed
mijn waardering
mijn begrip
mijn inzicht
hoe mijn hele leven
veranderde
van een leven voor mijzelf
naar een leven van dienstbaar zijn
samen strijden met mijn familie
van lotgenoten
voor een wereld
die normaal zou moeten zijn
gebouwd vanuit ons hart
gestoeld op begrip
liefde en respect

Gedicht Mark voor bij blog een jaar Lymeleven 2

Extra aanvulling:

Dit is zo ongeveer versie 300 van dit bericht. Ik heb er veel moeite mee om een  goed lopend en kloppend verhaal te schrijven en ik geef het nu op. Iets wat ik voorheen nooit had gedaan. Dan moest en zou het er komen als ik eenmaal had bedacht dat ik iets wilde schrijven. En het moest dan ook goed zijn. Inmiddels heb ik geleerd dat er momenten zijn dat ik het beter naast me neer kan leggen. Accepteren dat het niet gaat zoals ik wil en mijn energie in iets anders stoppen. Dit is zo’n moment. Het gaat de afgelopen week niet zo lekker doordat ik een toxische reactie heb gehad op nieuwe medicijnen. Hierdoor heb ik ook meer last van de cognitieve klachten. Zitten er dus veel fouten in dit bericht en lopen de zinnen niet lekker, dan weten jullie waardoor het komt.

Facebook reacties

15 Reacties

 • Reply
  Fred Verdult
  3 september 2016 at 08:35

  Gefeliciteerd met de eerste verjaardag van je Lyme leven. Super dat je je zo inzet!

  • Reply
   Marleen Groeneveld
   3 september 2016 at 10:26

   Dank je wel Fred! 🙂 Enne…. Je brengt me op ideeën. Want wat is een verjaardag zonder taart? Of andere lekkere dingen? Je geeft me een mooi excuus! Thanx! 😉

  • Reply
   Lineke Rijks
   3 september 2016 at 11:33

   Enjoy!

 • Reply
  Mark Galenkamp
  3 september 2016 at 08:51

  van harte gefeliciteerd!! heel mooi dat je dit doet!! 🙂

  • Reply
   Marleen Groeneveld
   3 september 2016 at 11:38

   Dank je wel Mark. En had ik al gezegd dat ik heel blij ben met je? 😉

 • Reply
  Lineke Rijks
  3 september 2016 at 11:32

  Super meis! Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Je hebt zeker veel bijgedragen aan meer awareness! Topper!

 • Reply
  Monica Viel
  3 september 2016 at 11:56

  Superknap hoor!!!❤️

 • Reply
  Diane Hofman
  3 september 2016 at 17:12

  Gefeliciteerd meid. Je hebt heel wat mensen weten te raken maar ook weten te informeren wat zo’n klein rot beestje met je kan doen.

 • Reply
  Inge Rozemarijn
  3 september 2016 at 22:40

  Doorgaan, vooooooooooooooral doorgaan. Je doet het hartstikke goed.

 • Reply
  Natascha de G
  4 september 2016 at 08:59

  Gefeliciteerd met het eerste jaar, trots op jou ❤️

 • Reply
  Christel Haumann
  6 september 2016 at 20:41

  Gefeliciteerd met het eerste jaar .heel goed dat jij je zo inzet .top

 • Reply
  Van infuuspaal naar mijlpaal-een-update-over-van-alles-en-nog-wat
  6 oktober 2016 at 19:23

  […] Lymeleven bestond een jaar!  […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: