Beleving

De invloed van Lyme in beeld gebracht

Mijn allereerste blog En toen was alles anders…. schreef ik begin september 2015.  Een aantal maandjes nadat ik de diagnose Lyme gekregen had.

De jaren voor de diagnose was Lyme al ongemerkt aan het sluimeren in mijn lichaam. Eerst nog onopvallend, maar dit bleef niet zo. Lyme is de afgelopen jaren uitgegroeid van irritante pestkop, die hooguit wat vervelend was, naar een enorme kwelgeest. Een kwelgeest die mij geen moment van de dag met rust laat en steeds weer nieuwe dingen verzint om mij te helpen herinneren aan zijn aanwezigheid.

Alsof ik zijn aanwezigheid ooit zou kunnen vergeten.

De invloed van de ziekte van Lyme

De invloed die de ziekte van Lyme heeft in mijn leven is alleen maar groter geworden. En op sommige dagen is die invloed zelfs zo groot dat het al mijn aandacht opeist, waardoor er geen ruimte meer over is voor andere dingen.

Ik heb nooit enig idee gehad van de invloed die deze ziekte op je leven kan hebben en hoe het je leven compleet over kan nemen. Als ik het wel had geweten, zou ik dan alerter en voorzichtiger geweest zijn? Wie zal het zeggen…

Beelden zeggen meer dan woorden en daarom laat ik het hier maar bij. Ik denk dat het filmpje voldoende spreekt om er verder geen woorden meer bij nodig te hebben.

 

Facebook reacties

7 Reacties

 • Reply
  Imke van der Hoek-Tummers
  23 maart 2016 at 08:45

  Een heftig, maar mooi filmpje Marleen. Ik zie ondanks alle ellende ook jouw doorzettingsvermogen en vechtlust en dat vind ik meer dan knap van je. Hou vol, je bent een KANJER!

 • Reply
  Susan van der Meij
  23 maart 2016 at 09:08
 • Reply
  Magda Kok
  23 maart 2016 at 13:24

  Hoorde laatst een Lymepatient die met 3 wkn uit de rolstoel was dmv. Geen E nrs en koolhydraten eten.

 • Reply
  Joey Zwetsloot
  23 maart 2016 at 17:35

  Mooi gemaakt filmpje wat een goed beeld geeft van die kloteziekte. Ik ga hem delen!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: