Informatief

Over het boek ‘Beet’ van Sietske Scholten en andere nieuwtjes

Het boek ‘Beet’ – van Sietske Scholten

Het boek Beet - Sietske Scholten

Sietske Scholten verloor twee jaar geleden haar partner Therese aan de gevolgen van de ziekte van Lyme. Ze pleegde zelfmoord, omdat ze niet langer meer kon leven met de dagelijkse pijnen. Sietske schreef hierover in het (bijna geheel) autobiografische boek ‘Beet’.

Sietske mailt met de vraag of ik aandacht wil geven aan haar boek op mijn blog. Ze mailt onder andere het volgende:

Ik zag haar lijden. Haar gevecht om te willen blijven leven, terwijl de dood aan haar trok. Met onze pasgeboren baby in de wieg naast ons, bespraken we Therese haar doodswens en vertelde ik haar dat ze mocht gaan als ze echt niet meer kon. We probeerden de weg van euthanasie, maar die bleek te lang. Therese werd suïcidaal en stierf toen onze dochter vijf maanden was.

Het boek geeft een inkijkje in het leven van een chronisch zieke Lymepatiënt en haar gezin. Het beschrijft de zoektocht naar een juiste diagnose, de weerstand van artsen, de hoop om te genezen en uiteindelijk de strijd om te mogen sterven.

Sietske hoopt dat haar boek mensen bewust(er) maakt van de gevaren van een tekenbeet en mondiger worden. Sietske doneert 1 euro per verkocht boek aan de Nederlandse Vereniging voor Lymepatiënten (NVLP) ten behoeve van onderzoek en voorlichting.

Sietse vertelt bij RTV Oost over haar boek in het onderstaande filmpje.

Lees een recensie over het boek en koop het! 🙂 Ik ben het in elk geval zeker van plan te gaan lezen. Gelukkig heb ik door het opgehaalde sponsorgeld bij Lopen voor Lyme mijn behandeling kunnen betalen. Hierdoor lukt het nu weer om kleine stukjes te lezen. Iets wat ik echt hele lange tijd niet meer kon.

Radio uitzending over de ziekte van Lyme

28 september ging het bij radio Aalsmeer bij de talkshow Echt Esther over de ziekte van Lyme. Te horen zijn vier ervaringsdeskundigen, waaronder Inge van Ulden die het boek Lyme te lijf schreef. De radio uitzending is terug te luisteren via de volgende link: http://radioaalsmeer.nl/uitzending-gemist/28-09-2016/

Petitie voor het veranderen van de richtlijnen

Ja, ik begin er echt nog een keer over. Want elke handtekening is er eentje. En juist het bovenstaande verhaal laat de noodzaak zien voor het veranderen van de richtlijnen. Dus heb je de petitie nog niet getekend? Doe mij (en vele andere Lymepatiënten) dan een heel groot plezier en doe dit dan alsnog via de volgende link: https://iladsvoorlyme.petities.nl/

Enquête van de Lymevereniging

De Lymevereniging is bezig met een enquête onder hun leden. Door middel van de enquête willen ze een inventarisatie maken van de behandelingen die Lyme patiënten ondergaan. Ze vragen naar alle soorten behandelingen. Reguliere behandelingen in Nederland, behandelingen door in Lyme gespecialiseerde artsen en klinieken in Nederland en in het buitenland, en andere behandelingen. De enquête is geen wetenschappelijk onderzoek, maar ze hopen hiermee inzicht te krijgen in de ervaringen van de leden en deze te gebruiken om hun invloed voor betere behandeling in Nederland te vergroten. Heb je de enquête nog niet ingevuld en zou je dit wel willen? Klik dan even verder om naar de enquête te gaan.

Facebook reacties

Geen reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: