Priscilla

Wil je Priscilla steunen, ga dan naar de teampagina van Team Miles for Marleen

Teamlid Priscilla

Van 2005 tot 2009 zaten Priscilla en ik bij elkaar in de klas tijdens de verpleegkunde opleiding op de Academie voor Psychiatrie. Opdrachten moesten we altijd in kleine groepjes maken en ik werd samen met Priscilla ingedeeld. Hierdoor hebben we elkaar vrij snel wat beter leren kennen. Een enkele keer spraken we wel eens af buiten school om. Na het behalen van ons diploma is het contact vrij snel verwaterd. Maar door social media bleven we nog wel een beetje in contact met elkaar. Ik ken Priscilla niet anders als hartstikke sportief en had zo’n vermoeden dat ze het wel eens een uitdaging zou kunnen vinden om mee te doen met Lopen voor Lyme. Ik heb er best even over getwijfeld, maar haar toch een berichtje gestuurd om te vragen of ze mee zou willen doen. Hiervoor moest ik wel echt een drempel over, want het is nogal iets wat ik vraag. Priscilla’s eerste reactie waren de letterlijke woorden: Wat lief dat je aan mij denkt. Ik wil zeker voor jou gaan lopen. Dit heb ik even opnieuw moeten lezen. Ze vind het lief dat ik aan haar denk!? Ik vraag haar om een enorme gunst en zij vind dat lief van mij. Dat zegt wel wat over wat voor persoon Priscilla is. Ondanks dat we elkaar een hele tijd niet gezien hebben, gaat zij 2 uur hardlopen bij Lopen voor Lyme. Priscilla, ik vind je een topper. Dank je wel!!

Priscilla en Marleen - Lopen voor Lyme    Priscilla en Marleen - Lopen voor Lyme 2

Priscilla maakt voor Marleen een uitzondering! 

Nadat ik vorig jaar de dam tot dam 10 Miles had gelopen zei ik gelijk: nooit meer zo’n eind hardlopen voor mij. Totdat Marleen mij vroeg of ik voor haar team wil lopen om geld op te halen voor haar strijd tegen de slopende ziekte van Lyme.

Marleen en ik hebben samen de B- opleiding gedaan. In die 4 jaar hebben we elkaar redelijk leren kennen. We hebben uren aan de telefoon gezeten voor schoolopdrachten, maar ook voor gezellige kletspraatjes en soms spraken we na school af. Na onze opleiding zijn we elkaar blijven volgen via Facebook en hebben we op die manier contact met elkaar. Daar lees ik de verhalen van Marleen en haar gevecht tegen de ziekte van Lyme. Ik lees hoe vechtlustig ze is en toch ook vaak positief, ondanks dat ze het heel zwaar heeft. Zelf ziet ze dit anders, omdat de angst vaak overheerst. Ze is vooral bang wat er nog gaat komen en hoe de toekomst eruit gaat zien. 

De ziekte van Lyme put haar steeds meer uit, concentratie is minimaal, ze heeft veel pijn, is moe enz. De uitputting komt komt deels door het ziek zijn, maar ook omdat de behandeling deels of niet vergoed wordt via de zorgverzekeraar. Ze moet zelf voor een deel van de kosten opdraaien en dat wordt steeds moeilijker. Haar inkomen wordt steeds minder, omdat ze nu langer dan een jaar in de ziektewet zit. Terwijl ze eigenlijk gewoon hetzelfde werk als ik hoort te doen: werken in de psychiatrie als verpleegkundige. Wat zij met veel plezier en passie doet. Dit lukt op dit moment helaas niet en daarom ga ik mee doen met lopen voor Lyme.

Lyme is een veel voorkomende ziekte die moeilijk te diagnosticeren is vanwege de verschillende uitingsvormen en doordat er geen betrouwbare bloedtesten zijn. Daarnaast is het moeilijk te behandelen, omdat het een multi-systeem ziekte is en een besmetting vaak samen gaat met, naast de bacterie die Lyme veroorzaakt, ook andere bacteriën en parasieten die weer voor andere problemen zorgen. 

Sinds Marleen ziek is, zet zij zich in voor Lyme. Ik loop zelf geregeld in het bos en weet dat de kans op teken daar het grootst is. Ze komen steeds meer voor in Nederland en toch is er geen of weinig behandeling voor en wat er is, is heel kostbaar. Veel mensen blijven ziek na behandeling volgens de Nederlandse richtlijnen en moeten dan uitwijken naar het buitenland voor hun behandeling en de kosten hiervoor moeten ze zelf betalen.   Marleen wil naar een gespecialiseerde kliniek in Duitsland voor haar behandeling. 

Daarom ga ik 2 uur hardlopen voor Lyme, ondanks dat ik nooit meer 16 km of meer wilde lopen, ga ik nu voor meer. Om dit te kunnen doen heb ik jullie steun en sponsoring nodig.

Elke euro helpt.  Ga naar de teampagina van Miles for Marleen en sponsor mij! 

Facebook reacties

Geen reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: