Creatief Inspiratie

Kaartenservice Greetz – Mijn creatieve projecten op kaart gedrukt

Een paar weken terug kreeg ik via mijn blog een email van iemand van Greetz met een voorstel tot samenwerking. De Greetz kaartenservice geeft de mogelijkheid om eigen creatieve ontwerpen op een wenskaart te laten drukken en deze dan te versturen. De vraag was of ik de kaartenservice uit zou willen proberen om dan vervolgens een blog te schrijven over mijn ervaringen hiermee. Ik krijg de laatste tijd steeds vaker email van bedrijven met een voorstel tot samenwerken. Heel vaak gaat dit dan om producten die niet bij mij en/of mijn blog passen. Maar in dit geval was ik eigenlijk meteen enthousiast.

Kaartenservice Greetz

Ik was al bekend met de kaartenservice van Greetz. Sinds ik van het bestaan hiervan weet stuur ik veel vaker kaartjes. Op het moment dat je bedenkt een kaartje te willen versturen naar iemand, kan je dit meteen doen. Dus minder risico het te vergeten, wat bij mij vroeger wel altijd gebeurde. Ook wist ik al dat je zelf kaarten kan ontwerpen door een foto te uploaden. Maar ik had er nog nooit zo over nagedacht om dit te doen met foto’s van de tekeningen en schilderijen die ik maak. Superleuk dat ik nu de mogelijkheid kreeg om dit uit te proberen.

Tekeningen en schilderijen op kaart gedrukt en een nieuwe kaartenserie

Toen ik hoorde dat ik gebruik kon maken van de kaartenservice van Greetz kreeg ik uiteraard meteen ideeën. Ik had nog een aantal foto’s van tekeningen en schilderijen die ik eerder gemaakt heb, waarvan het mij leuk leek om dit als kaartje te versturen. Maar door een tip die iemand had gegeven op de Facebookpagina van Lymeleven (onder een foto van een tekening) was al het idee ontstaan om een kaartenserie te gaan maken. En hoe leuk is het om dat te doen door gebruik te maken van de kaartenservice van Greetz? De samenwerking is dan ook in tweeen gesplitst. Dus in dit bericht laat ik zien hoe mijn eerder gemaakte tekeningen en schilderijen eruit zijn komen te zien nu ze op kaart gedrukt zijn. En in een later bericht zal ik jullie een nieuwe kaartenserie kunnen showen. Superleuk! Maar deze moet dus nog wel gemaakt worden en jullie kennen mijn tempo…. Dat kan dus nog wel eventjes duren! 🙂

Het ontwerpen van de kaarten

Het ontwerpen van de kaarten bij de Greetz kaartenservice wijst eigenlijk voor zich. Je upload eerst een of meerdere afbeeldingen. Je kunt de positie en de grootte van de afbeelding aanpassen en je afbeelding bewerken met foto-effecten, stickers en figuren. Ook kan je er dan nog een persoonlijke tekst bij schrijven waarvoor je zelf het lettertype en de kleur kunt kiezen. Er zijn vijf verschillende formaten waar je uit kan kiezen. Ik heb er voor gekozen om een paar verschillende formaten uit te proberen. Je kan kiezen of je de kaarten direct naar de ontvanger wil laten versturen of als een pakketje naar jouw eigen adres. Ik heb uiteraard gekozen voor het laatste, omdat ik zelf natuurlijk ook het resultaat wilde zien.

Het resultaat

Het pakketje met de kaarten kwam de dag na het bestellen ervan al binnen. Ik was echt super benieuwd naar het resultaat! De kaarten kwamen ook nog eens binnen op een dag dat ik mij niet zo goed voelde, dus het was een mooi lichtpuntje!

Kaartenservice Greetz - Pakketje         Kaartenservice Greets - Kaart

En zo zagen de kaarten er uiteindelijk uit!

Mijn ervaring met de kaartenservice

Kort samengevat ben ik erg positief over de kaartenservice van Greetz. Het ontwerpen van de kaarten gaat makkelijk, de kaarten zijn erg snel binnen en zien er mooi uit. Het enige is dat ik bij het maken van deze kaarten natuurlijk gebruik heb gemaakt van foto’s die ik had van eerder gemaakte creatieve projecten. Bij het maken van die foto’s had ik geen rekening gehouden met dat ik ze op een kaart zou gaan drukken. Dus niet alle foto’s waren even geschikt hiervoor. Bijvoorbeeld omdat ik ze heel scheef had gemaakt en het lastig was om ze goed op de kaart te krijgen zonder dat een deel van de afbeelding weg viel. Maar bij de kaartenserie die er nog aan gaat komen, kan ik hier natuurlijk rekening mee houden.

Kaartenserie

Het idee is om van de kaart met veer en de tekst ‘Enjoy the little things’ een kaartenserie te gaan maken. Zelf dacht ik aan het maken van veren met steeds verschillende kleuren en een andere tekst erbij voor verschillende gelegenheden.

Wat vinden jullie daarvan? Goed idee voor de kaartenserie? Of hebben jullie nog andere suggesties? Lijkt me leuk om te horen! 

 

Facebook reacties

5 Reacties

 • Reply
  Doreen Van Bale Bouwman
  22 oktober 2016 at 06:49

  Wat super gaaf en mooi geworden

  • Reply
   Marleen Groeneveld
   22 oktober 2016 at 07:00

   Ik vind ze ook wel leuk!! 🙂 Maar de kaartenserie wordt nog leuker denk ik!!! 😀

 • Reply
  Joyce Vermeulen
  22 oktober 2016 at 07:11

  Wat super mop!!!!!

 • Reply
  Kimm Bootsman
  22 oktober 2016 at 07:56

  Wat gaaf!! Zo zie je maar.. Veren serie, ik zeg DOEN!!!!

 • Reply
  Lenie Viel
  23 oktober 2016 at 04:28

  Cool!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: