Joey

Wil je Joey sponsoren, ga dan naar de teampagina Miles voor Marleen.

Teamlid Joey

Joey is al jarenlang een goede vriend van mijn broertje Jerry. Ik ken hem dus al best wel lang. Doordat Jerry en ik veel met elkaar op stap gingen, heb ik veel van Jerry’s vrienden leren kennen. Met een aantal van hen ben ik zelf ook bevriend geraakt.Joey is een van hen. Het afgelopen jaar is Joey een enorme steun geweest voor me.

Hij zorgde voor afleiding door me mee op pad te nemen, hij liet zich uren achter elkaar inmaken door me met Scrabble en Pesten, hij luisterde naar me als ik boos of verdrietig was en als ik aan het huilen was, dan maakte hij me weer aan het lachen door een van zijn flauwe, droge opmerkingen. En als het lichamelijk heel slecht ging, dan sliep hij op mijn bank omdat hij wist dat ik me altijd veiliger voelde met iemand in huis in de nacht. Inmiddels is hij zo aan mijn bank gehecht geraakt dat hij vaker op mijn bank ligt als in zijn eigen bed!

Ook Joey gaat Lopen voor Lyme en heeft een stuk geschreven voor deze pagina.

Elk bedrag mag

Ik ben goed bevriend met Jerry, het broertje van Marleen. Ik kwam veel bij hun over de vloer, alleen Marleen was haast nooit thuis, dus die zag ik niet heel veel. Maar Jerry nam later zijn zus af en toe mee op stap en toen ben ik Marleen beter gaan leren kennen. Marleen had altijd een zorgzame rol tijdens het uitgaan. Ze was de grote zus die in de gaten hield of iedereen er nog wel was, het leuk had en zich wel goed voelde. 

Drukke, bezige Marleen, die altijd overal naartoe vloog, vrolijk was en voor iedereen zorgde. Nu is dit anders. Sowieso vliegt ze nergens meer naartoe, maar of ze ergens heen kan hangt altijd af van wat voor dag ze heeft. Een goede of een slechte. Het afgelopen jaar zijn er heel veel tegenslagen geweest en ik heb geprobeerd om Marleen er zo goed mogelijk door heen te slepen. Er is een periode geweest dat ik altijd een droevige Marleen aantrof, waardoor ik weer de joker moest gaan uithangen. 

Ik heb Marleen heel erg zien veranderen. Doordat ik heel veel bij haar geweest ben op de slechte momenten heb ik kunnen zien wat voor vreselijk nare klote ziekte Lyme is. Mensen beseffen niet wat deze ziekte met je kan doen. Ik heb dagen meegemaakt dat het zo slecht ging dat ze niet in staat was de trap op te lopen en hierdoor op de bank moest slapen. Op dit soort dagen is naar de wc lopen al zwaar voor haar. De dag daarna kan ze zich weer ineens een stuk beter voelen. 

Niet lang geleden ben ik me rot geschrokken. Het ging niet goed met Marleen en ze vroeg me of ik haar bij haar ouders op kon komen halen. Ze had een aanval gehad met stuiptrekkingen en voelde zich nog steeds heel slecht. Toen ik bij haar ouders kwam lag ze in elkaar gekrompen op de bank en het leek net alsof ze er wel was, maat toch ook niet. Na een kwartiertje ging het weer wat beter, al was ze af en toe alsnog een soort afwezig en reageerde dan vertraagd of keek afwezig vooruit. Het was schokkend om haar zo te zien. Vooral omdat je ook niks kan doen. Marleens ouders maakten zich ook veel zorgen en ze vroegen of ik goed op haar wilde letten, wat ik natuurlijk gedaan heb.

Het maakt me zo kwaad dat ze door deze klote ziekte ook nog eens in de financiële problemen kan komen. Ze krijgt behandeling maar het gaat alleen maar slechter. 

Een uur lopen zal voor mij al een uitdaging zijn, maar om een keer te voelen wat Marleen voelt, loop ik 4,5 uur. Mijn vrienden zullen het nooit geloven, maar ik ga het echt doen. Wil je mij hierbij steunen zorg dan dat er medische hulp is. En vergeet ook niet een donatie te doen via de link bovenaan deze pagina. Elk bedrag mag! 

Facebook reacties
%d bloggers liken dit: