Lichtpuntjes

Intens genieten

Na de tegenslagen van de afgelopen tijd, de veel te drukke week vol met afspraken EN het gesprek met de neuroloog waarbij ik vervelend nieuws kreeg, werd het tijd voor weer eens wat goede dingen. En gelukkig waren deze er. En het waren er zelfs genoeg om er voor te kunnen kiezen om in deze update ook alleen maar te schrijven over de dingen waar ik van heb kunnen genieten. De negatieve en verdrietige dingen krijgen al genoeg aandacht hier, dus deze kan ik best een keertje skippen!

Intens genieten

Ergens blij mee zijn. Intens genieten. Iets heel erg waarderen. Tevredenheid voelen. Het klinkt een beetje gek misschien, maar dat zijn dingen die ik op een veel sterkere manier ervaar als voor dat ik ziek werd. Als er maar genoeg regen is, dan voelt elk zonnestraaltje alsof je op een tropisch eiland zit met een cocktail in je hand. Het intense genieten wat ik nu soms doe, al is het maar op zeldzame momenten, dat kende ik een jaar geleden helemaal niet.

Ik ging vroeger veel op stap. Een dansje doen, een praatje maken, een borreltje drinken en weer naar huis. De ene keer was het leuker dan de andere keer. Maar dat maakte niet uit. Was het niet zo leuk, dan was het jammer, maar een volgende keer beter. Als het me nu lukt om naar een feestje te gaan en mijn lichaam zit me niet al te veel in de weg, dan heb ik niet zomaar een leuke dag of nacht. Het is veel meer dan dat.

Zo ben ik gisteren naar een feestje geweest, waar alles klopte. De muziek was super. De sfeer en de mensen waren leuk. Ik was met 2 hele gezellige en lieve vrienden. En het weer was ook nog eens goed.

Ik had ook pijn. Dat heb ik elke dag. Zo is het helaas. Maar de pijn was dragelijk. Zelfs als ik aan het dansen was. En ik heb genoten van elke minuut. Het was alweer een tijdje geleden dat ik ergens echt van genoten heb. Misschien heb je het filmpje van de laatste keer gezien. Het filmpje van toen ik uitging met kerst. En misschien weet je nog hoe ik straal op dat filmpje.  Als ik een moeilijk moment heb, mij zorgen maak om de toekomst en de hoop dreig te verliezen dat het ooit beter word, dan kijk ik dat filmpje terug. En dan herinner ik me weer hoe blij ik die avond was  en dan hou ik mij daar aan vast.

Niet vanzelfsprekend

Ik besefte mij vroeger niet dat de dingen die ik als vanzelfsprekend zag, misschien niet altijd zo vanzelfsprekend zouden blijven. Natuurlijk wist ik het wel, maar echt beseffen deed ik het niet. En eigenlijk is dat jammer. Het is jammer dat dit besef vaak pas echt komt op het moment dat je iets vervelends overkomt, bijvoorbeeld doordat je ziek wordt.

Wees bewust van wat je hebt. Waardeer dit. Schenk hier aandacht aan. Geniet. En koester alle mooie momenten, hoe klein ook.

Je weet nooit wanneer de kaarten ineens anders geschud kunnen zijn.

Facebook reacties

7 Reacties

 • Reply
  Susan van der Meij
  4 april 2016 at 07:34

  Succes vanmiddag!!!

 • Reply
  Tim Kiewiet
  4 april 2016 at 07:54

  Super dit

 • Reply
  Inge Rozemarijn
  4 april 2016 at 08:23

  Fijn om te horen Marleen!!!!

 • Reply
  Lymies Be Like
  4 april 2016 at 11:42

  Altijd heerlijk die lichtpuntjes :*!!! Succes in AMS!

 • Reply
  Thomas Pannenkoek
  17 mei 2016 at 05:03

  Tussen al het negatief nieuws de leuke dingen met twee handen aanpakken, that’s the spirit!
  Veel moed!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: