Overig Persoonlijk Update gezondheid en behandeling

Huisje, boompje, feestje – Ik ga verhuizen!

Ik ga verhuizen! Het is nu echt helemaal definitief, dus om die reden ook maar even een update. Gisteren ben ik gebeld door de woningbouw en heb ik bevestigd gekregen dat de woning waar ik maandag ben gaan kijken echt voor mij is. Ik kan het haast nog steeds niet geloven. Wat voelt het nog onwerkelijk. Ik kan eindelijk een nieuwe start gaan maken en hier heb ik echt zo ontzettend veel geluk mee.

Het huis waar ik nu woon is het eerste huis dat als een thuis heeft gevoeld. Ik woon hier nu inmiddels ruim vijf jaar, In de jaren hiervoor heb ik in tien verschillende huizen gewoond. Het vele verhuizen vond ik altijd vreselijk. Maar het niet weten hoe lang ik ergens zou kunnen blijven wonen vond ik nog veel erger. Ik was dan ook ontzettend blij toen ik eindelijk naar een woning ging waarbij ik zelf zou bepalen of en wanneer ik er uit zou gaan. Eindelijk wat rust en stabiliteit.

Toen mijn relatie verbroken werd en ik hier alleen kwam te wonen heb ik wel overwogen om op zoek te gaan naar wat anders. Maar ik heb er toen voor gekozen dit niet te doen. Mijn hele leven stond op zijn kop. Alles wat voor mij zekerheden waren in het leven waren een voor een weggevallen. Ik wilde mijn veilige plekje niet ook nog kwijtraken. Voor mijn gevoel was dat het enige wat ik nog had.

Waarom ik ga verhuizen

Maar mijn huis voelt nu al heel lang niet meer als mijn thuis. Het herinnert mij constant aan dingen die ik het liefst zou willen vergeten. Daarnaast ging mijn gezondheid de laatste maanden zo achteruit dat ik heel vaak niet meer in staat was om mijn huis schoon te maken. Autorijden lukte ook niet meer, vanwege de cognitieve problemen. Ik was dus afhankelijk van anderen om er even uit te kunnen.

Toen ik op een punt aankwam dat er steeds meer dagen waren waarin ik eigenlijk helemaal niet meer voor mezelf kon zorgen, heb ik de knoop doorgehakt. Ik moest weg uit dit huis. Dichterbij familie en vrienden. Minder eenzaam zijn en minder een drempel voelen om iemand te bellen als ik hulp nodig heb. Want die momenten zijn er helaas best veel geweest.

Doordat de woningbouw er belang bij heeft dat mijn woning vrij komt, zijn ze actief voor mij op zoek gegaan. En meteen de eerste woning die ik ben gaan bezichtigen is geschikt. Maar niet alleen geschikt. Het is echt perfect! Zo perfect dat ik eigenlijk nog steeds moeite heb om het te geloven.

Eigenlijk merk ik nu pas ECHT hoe graag ik weg wil uit mijn huis. Door de opluchting die ik voel nu ik weet dat ik deze kans krijg. Dit huis is echt een geschenk uit de hemel en ik kan dan ook niet wachten tot het verhuizen achter de rug is en ik van dit huis ook een thuis kan gaan maken. Voor het eerst in mijn leven echt helemaal MIJN thuis.

Dubbele gevoelens

Naast dat ik ontzettend blij ben, komen er ook een hoop emoties naar boven. Ik krijg een nieuwe start, maar daarmee neem ik ook afscheid van het oude. En dat maakt dat er veel herinneringen naar boven komen.  Wat hierin ook wel meespeelt (en wat het wel meteen ook mooi symbolisch maakt) is dat het precies een jaar geleden is, juni 2015, dat ik de diagnose Lyme kreeg. Toen was ik nog hoopvol. Hoopvol dat ik mij eindelijk wat beter zou gaan voelen als ik eenmaal gestart zou zijn met behandeling.  Nu terugkijkend kom ik tot de conclusie dat het toch ietsjes anders heeft uitgepakt allemaal.

Gisteren, op de laatste dag van juni, heb ik mijn kans op een nieuwe start gekregen. Ik hoop zo dat dit ook het eerste goede nieuws is van een jaar waarin er nog veel meer goede nieuwtjes komen.

Behandeling

Door mijn behandeling gaat het cognitief al een tijdje echt een stuk beter. Daarnaast had ik wel enorme ups en downs wat betreft de lichamelijke klachten. Vooral de pijnklachten zijn op sommige momenten echt heel heftig geweest. Maar sinds kort zit daar ook wat meer rust in. Ik had vorige week zelfs 1 dag dat ik zowel cognitief als lichamelijk best wel oké was. En het was echt verdomd lang geleden dat ik me zo gevoeld heb. Dat biedt hoop!

Cystebrekers

Vandaag ga ik starten met een vijfdaagse kuur met cystebrekers. Dit medicijn werkt drie weken lang en de arts vertelde al dat het als erg heftig ervaren kan worden. De ervaringen die ik tot nu zelf gehoord heb maken dan ook wel dat ik het echt heel spannend vind en er ook wel tegen op zie. Het valt niet te voorspellen wat het effect gaat zijn. Maar het is iets wat moet. Ook de verstopte bacteriën moeten natuurlijk gekild worden! Geen genade. 🙂 In de zeventiende week van mijn behandeling moet ik nog een keer zo’n kuur.

Wat dat betreft is het verhuizen alleen wel een beetje onhandig getimed. Eigenlijk kan ik het nu al niet overzien …  Maar gelukkig krijg ik veel hulp!

De komende tijd

Ik verwacht dat ik de komende tijd mijn handen meer dan vol heb aan mijn behandeling en het verhuizen. Daarnaast moet ik natuurlijk ook nog twee keer per week naar mijn werk. Naar verwachting zal ik dus niet veel nieuwe blogs online zetten de komende tijd. Maar dan weten jullie waardoor het komt!

Een paar fotootjes van mijn nieuwe plekje kan ik jullie natuurlijk niet onthouden!

 

 

 

 

Facebook reacties

24 Reacties

 • Reply
  Mandy Van de Poppe
  1 juli 2016 at 04:53

  Zo ontzettend blij voor je! Als ik je kan helpen doe ik t graag! Knuff

  • Reply
   Marleen Groeneveld
   1 juli 2016 at 05:03

   Wat ben je toch ook een schatje! Maar ik zag een foto voorbij komen, waardoor ik het vermoeden kreeg dat jij behoorlijk je handen vol hebt op het moment…;-)
   Het mooie aan deze woning is dat ik er zo in kan. Enige wat ik wil doen, maar dat kan altijd later nog is het behang in de gang veranderen, want dat is gewoon echt mn smaak niet. Verder ziet alles er echt super uit!

  • Reply
   Mandy Van de Poppe
   1 juli 2016 at 05:13

   Oh schat dat wat je op de foto zag is dagelijkse kost hahaha..
   Ik kan best helpen met wat dozen of grote spullen te verhuizen

  • Reply
   Mandy Van de Poppe
   1 juli 2016 at 05:13

   Behang niet overschilderbaar?

  • Reply
   Marleen Groeneveld
   1 juli 2016 at 05:25

   Haha, ja, je treft ze vast regelmatig zo aan ja.. 😀 Het behang is zwart/wit gestreept… Maar joh, het is alleen de gang… Dus daar kan ik me niet zo druk om maken. Kan ook altijd nog als ik er eenmaal woon! Wel superlief dat je wilt helpen en ik zal er ongetwijfeld gebruik van gaan maken. Als er geen gekke dingen uit de eindcontrole komen die gemaakt moeten worden, dan krijg ik de eerste week van augustus de sleutel!

  • Reply
   Mandy Van de Poppe
   1 juli 2016 at 07:33

   Dan is mn vakantie alweer voorbij maar dan ga ik je zeker kunnen helpen Fijn vooruitzicht.
   Maar we gaan mekaar voor die tijd zeker zien! Mn mams had aangeboden dat ik de kids mag brengen op een dinsdag dus dan heb ik mn handjes vrij 🙂
   Sterkte met de spannende behandeling cyste… Nog wat haha..
   Hopelijk baat bij xxx

 • Reply
  Klaske De Vries
  1 juli 2016 at 05:08

  Wat een fijne plek. Heel veel geluk daar in je nieuwe thuis❤️

 • Reply
  Natascha de G
  1 juli 2016 at 05:13

  Zooooo blij voor jou! Zoooo verdiend!! Laat maar weten als ik moet komen inpakken

  • Reply
   Marleen Groeneveld
   1 juli 2016 at 05:26

   Je bent een schat! <3 Zijn we allebei weer terug in Hoofddorp. Gezellig!! 😀

  • Reply
   Natascha de G
   1 juli 2016 at 05:49

   Marleen Groeneveld jaaaaa eindelijk! En een stuk dichter bij elkaar ❤️

 • Reply
  Arianne Van der Donk
  1 juli 2016 at 05:43

  Heerlijk Marleen!..en wat n fijne ruimte

  • Reply
   Marleen Groeneveld
   1 juli 2016 at 05:49

   Echt he? Ben er ook zo blij mee! Echt heel veel mazzel mee!! Hoe is het met je nu je weer AB gebruikt?

  • Reply
   Arianne Van der Donk
   1 juli 2016 at 05:52

   Eerlijk?! … nogal beroerd..mja wel in combi met n hoge dosis stress dus ff niet zo te doen eigenlijk, ..vind ook dat mn lichaam O heftig reageert daarop ( stress)….herken jij dat ook toevallig?

  • Reply
   Marleen Groeneveld
   1 juli 2016 at 06:06

   Herken het totaaaaaaal niet. 😉 Daarom maar even een onderzoekje doen om te kijken hoe groot die rol nou eigenlijk is… Half augustus heb ik de resultaten voor je als mn verhuizing achter de rug is.. 😀

   Nee maar even serieus, wat rot voor je. Je bent dan ook wel echt een mega pechvogel met je her-besmetting zeg! Maar hoe naar ook, toch fijn dat je meteen met behandeling kon starten. Hoop dat het snel effect gaat hebben.

   En wat betreft stress… In dit stuk van Nina wordt het wel duidelijk uitgelegd.. Sterkte en knuffel!

  • Reply
   Arianne Van der Donk
   1 juli 2016 at 06:22

   Focus jij je idd maar op je verhuizing…das én veel te leuk én veel te vermoeiend haha…vind super voor je!..en ik zorg voor rust, reinheid etc toi toi meis ..

 • Reply
  Joan de Vuijst
  1 juli 2016 at 06:15

  Wat fijn voor je!!!!

 • Reply
  Greet Groeneveld
  1 juli 2016 at 06:34
 • Reply
  Andrew Groeneveld
  1 juli 2016 at 06:35

  Geweldig!

 • Reply
  Denisa Žižková
  1 juli 2016 at 07:20

  Mooi huisje meid! sinds ik vakantie heb, moet je maar een gil geven voor eventueel sorteren van dingen!

 • Reply
  Hendrika de Boer
  1 juli 2016 at 08:04

  Mooi nieuws en succes in je nieuwe huis.

 • Reply
  Susan van Galen
  1 juli 2016 at 08:08

  Wat een mooi huis, je eigen nieuwe plek om nieuwe herinneringen te maken. Geniet! ❤

 • Reply
  Isabelle Smid
  1 juli 2016 at 08:16

  Wauw wat heerlijk zeg en wat een leuk nieuw plekje!

 • Reply
  Inge Rozemarijn
  1 juli 2016 at 09:20

  Prachtig nieuws, Marleen. GEFELICIFLAPSTAART. !!!

 • Reply
  Casa Zambet
  1 juli 2016 at 10:26

  Ik ben blij voor je!

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: