Update gezondheid en behandeling

Hoop en vrees

Het is zo ver. Ik heb er lang op moeten wachten, maar morgen gaat het dan echt gebeuren. Ik kan weer gaan starten met behandeling. En potverdorie, dat vind ik echt wel een beetje spannend! De vorige keer ben ik door de medicijnen in het ziekenhuis beland. Mijn geheugen is dan wel erg slecht geworden, maar dit kan ik me helaas nog maar al te goed herinneren. Wat heb ik me toen ziek gevoeld zeg. Voor mijn vorige kuur bleek ik allergisch te zijn en ik ga er uiteraard niet van uit dat ik weer een allergische reactie krijg. Maar ook als je niet allergisch bent kan je zieker worden van de behandeling. Sterker nog, als je zieker wordt betekent het dat de behandeling aan slaat en daar moet je dus, hoe dubbel ook, blij mee zijn.

Het zieker worden van de behandeling wordt een Jarisch-Herxheimer reactie genoemd.

Jarisch-Herxheimer reactie - Herx

 

Ik zal maar eerlijk toegeven…. Ik ben best wel een beetje bang voor wat er misschien kan komen. Met de nadruk op ‘misschien’, want ik heb de hoop dat de toename van klachten mee gaat vallen. Het lijstje van tegenslagen dit jaar is inmiddels best wel lang geworden. Ik heb geen gekke dingen uitgespookt waardoor ik slecht karma verdiend heb, dus wat dat betreft… Zou je toch zeggen dat de kansen dit keer in mijn voordeel zijn?

De kuur die ik nu ga krijgen is misschien een overbruggingskuur. In november heb ik een afspraak in het Maasstad Ziekenhuis en krijg ik als het goed is te horen of ik daar behandeld ga worden. Als dat zo is, dan betekent dit dat ik overga op antibiotica via het infuus. De antibiotica die door middel van infuus gegeven wordt, kan goed doordringen tot het centrale zenuwstelsel en wordt aan patiënten gegeven die veel cognitieve en neurologische klachten hebben.

Dan ook nog even als laatste kort nog een up-date hoe het met mijn gezondheid gaat. Ik heb dagen met veel pijn, niet kunnen slapen, duizeligheid, gevoelsstoornissen etc. Maar de slechte dagen worden nog steeds altijd afgewisseld met dagen waarin het beter gaat gelukkig. Mijn stemmingsklachten zijn gelukkig al een paar weken weg en dat maakt dat ik beter met dingen om kan gaan. Uiteraard ben ik wel eens verdrietig en laat ik een traantje. Zorgen maken om de toekomst doe ik ook. Maar het lukt me beter deze zorgen aan de kant te zetten. Ik kan er nu toch niks mee. Waar ik op het moment wel heel veel last van heb zijn concentratie, geheugen en woordvindingsproblemen. Gelukkig kan ik me vasthouden aan het feit dat ik daar wellicht snel behandeling voor ga krijgen.

Duimen jullie voor me?

Facebook reacties

35 Reacties

 • Reply
  Greet Groeneveld
  21 oktober 2015 at 10:20

 • Reply
  Hendrika de Boer
  21 oktober 2015 at 10:20

  Succes Marleen, begrijp dat het voor jou extra spannend is. Ben maandag begonnen en vond het ook erg spannend niet weten hoe je lichaam gaat reageren.

  • Reply
   Lyme leven - van Marleen
   21 oktober 2015 at 11:07

   En hoe gaat het tot nu toe bij je? Last van een toename van klachten al of valt het mee? Doodeng dat niet weten wat je kan verwachten. Sterkte en ik duim voor je dat je er makkelijk door heen komt! 🙂

  • Reply
   Hendrika de Boer
   21 oktober 2015 at 11:31

   Maandag wel reactie maar denk dat, dit toeval was. Ik hoop dat ik over een tijdje weer rechtop kan lopen en dat ik de rolstoel vaarwel kan zeggen. Ik ben een positief mens met een enorme vechtlust. Er komt een dag dat het weer goed komt met alles.

  • Reply
   Lyme leven - van Marleen
   21 oktober 2015 at 12:20

   Knap dat je zo positief kan blijven Hendrika! Lijkt me echt niet makkelijk. En er komt inderdaad een tijd dat je de rolstoel gewoon ritueel kan verbranden! Weg ermee! 🙂

  • Reply
   Casa Zambet
   21 oktober 2015 at 17:06

   Inderdaad, fingers crossed.

 • Reply
  Inge Rozemarijn
  21 oktober 2015 at 10:33

  Zal aan je denken Marleen!

 • Reply
  Kathleen Demetsenaere
  21 oktober 2015 at 10:45

  Ik duim met je mee 🙂

 • Reply
  Charlie
  21 oktober 2015 at 11:52

  Natuurlijk duim ik voor je :-). Ben benieuwd wat ze je in november gaan zeggen. En tot die tijd… #weownthenight

  • Reply
   Marleen
   21 oktober 2015 at 12:27

   Thanx! En hoe vervelend voor jou ook… ik vind het best gezellig dat jij ook een slechte slaper bent! 😉

 • Reply
  Robin Groeneveld
  21 oktober 2015 at 12:24

  Ik ga ontzettend voor je duimen, Marleen!

 • Reply
  Esther Turksma
  21 oktober 2015 at 12:25

  Succes

 • Reply
  Natascha de G
  21 oktober 2015 at 12:52

  ❤️

 • Reply
  Joyce Oomen
  21 oktober 2015 at 12:59

  Meid ik kom 1 nov polshoogte nemen bij je. Als dat bezoek vlekkeloos verloopt zit het wel goed

  • Reply
   Marleen Groeneveld
   21 oktober 2015 at 13:08

   Oh jee! Durf ik het wel aan om je precies dan weer langs te laten komen? 😉 Nou ja… ik weet in elk geval dat als jij er bent, ik veilig in het ziekenhuis terecht kom mocht het nodig zijn! 🙂

  • Reply
   Joyce Oomen
   21 oktober 2015 at 13:12

   Zie het als een soort toetsing

  • Reply
   Marleen Groeneveld
   21 oktober 2015 at 13:31

   Haha ja zo kan je er ook tegen aan kijken!

 • Reply
  Bea Visser
  21 oktober 2015 at 13:00

  Sterkte en beterschap.. Hopend dat het een succes wordt.. Tuuuuuut

 • Reply
  Henriette Sulmann
  21 oktober 2015 at 14:36

  Ik help je heeeeeel erg hopen dat de behandeling aanslaat en je beter maakt!

 • Reply
  Edith Van de Poppe-Sekreve
  21 oktober 2015 at 17:28

  Heel veel sterkte en succes marleen xx

 • Reply
  Lena Hillenga
  21 oktober 2015 at 20:06

  Succes!

 • Reply
  Linda de Groot
  21 oktober 2015 at 20:31

  Ik duim met je mee! Xx

 • Reply
  Elly Heerschop
  21 oktober 2015 at 21:26

  Veel sterkte Marleen , zal aan je denken

  • Reply
   Lyme leven - van Marleen
   22 oktober 2015 at 08:37

   Dank je wel lieve elly! Treffen we elkaar op Facebook. Leuk. Hoop dat alles goed gaat met jullie!

 • Reply
  Joan de Vuijst
  22 oktober 2015 at 07:29

  Heel veel succes dit keer. Ik duim voor je!

 • Reply
  Lyme leven - van Marleen
  22 oktober 2015 at 11:04

  Iedereen die zo ontzettend lief begonnen is met duimen voor me… Stel het nog maar een dagje uit! Ik heb gisteren zo’n slechte dag gehad en vandaag gaat ook nog niet bepaald lekker. Hierdoor kies ik er voor om het nog 1 of 2 daagjes uit te stellen. Ik moet wel het gevoel hebben dat ik er klaar voor ben!

  • Reply
   Greet Groeneveld
   22 oktober 2015 at 11:08

   Verstandig. Je hebt de medicatie straks in huis. Kan je je nog altijd bedenken.

 • Reply
  kaatjeka
  23 oktober 2015 at 08:29

  Heel veel sterkte!
  Ik ben momenteel ook ‘lekker aan het Herxen’….
  Hopelijk wordt dit een succesvolle behandeling voor je!

  • Reply
   Marleen
   23 oktober 2015 at 08:36

   Oei, jij hebt dus even een hele moeilijke tijd? Waar uit het herxen zich in bij je? Heel veel sterkte in elk geval en bedankt voor je lieve berichtje! 🙂

 • Reply
  Carola de Koning
  23 oktober 2015 at 14:15

  Lieve Marleen. Al een poosje volg ik je via Facebook en had nog voor je je blog begon wel al in de gaten dat het niet zo goed met je ging. Eigenlijk dacht ik dat de Pfeiffer weer had
  toegeslagen maar het blijkt dus veel erger te zijn.Ik schrok ook erg toen ik las dat je relatie ook nog eens voorbij was. Hoeveel pech kan een mens hebben? Ik vind het erg interessant je blog te lezen . Niet alleen omdat ik er wat van leer of omdat ik vind dat je erg goed en duidelijk verwoordt wat Lyme voor jou inhoudt. Nee helaas is mijn zus ook al jaren ziek, zonder diagnose maar wel al 3x een negatief lyme onderzoek. Ze is nu bij de zoveelste arts die haar onderzoekt en begeleidt en hij dacht meteen aanLyme fgezien haar klachten. Helaas lijken die verdacht veel op de klachten die jij omschrijft maar als blijkt dat zij inderdaad Lyme heeft, heeft ze dat al zeker 15 jaar!!!!!!. Ik ga je zeker blijven volgen en natuurlijk voor je duimen dat de behandeling aan zal slaan. Veel liefs van je ex-collega. Kus Carola.

 • Reply
  Nadine
  23 oktober 2015 at 15:05

  Ook ik duim voor je en zal in gedachten bij je zijn xxx

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: