Beleving Lichtpuntjes Persoonlijk Uncategorized Update gezondheid en behandeling

Fuck Lyme! Ik win

Fuck Lyme! Dat is wat ik vandaag wel van de daken af wil schreeuwen. En dan niet op de manier van ‘Fuck Lyme! wat ben je een klote ziekte met wat je mij en anderen allemaal aan doet’ (al zou dat uiteraard nog steeds heel terecht zijn), maar op de manier van ‘Fuck Lyme! je bent een zware tegenstander, maar ik ga van je winnen’ Vandaag heb ik namelijk de grootste overwinning behaald die er voor mij te behalen viel.

Winnen - Fuck Lyme

Te pijnlijk om te delen

Al meer dan een jaar blog  ik over wat het ziek zijn met mij doet. Vooral toen het nog veel slechter ging was het voor mij een heel belangrijke uitlaatklep. Ik heb geschreven over mijn grootste dieptepunten en over hele persoonlijke gevoelens. Maar er is altijd een onderwerp geweest die ik voor mijzelf heb gehouden. Het was te pijnlijk om te delen. Eigenlijk was het zelfs te pijnlijk om echt zelf toe te laten. Het is een onderwerp wat ik gevoelsmatig zo veel mogelijk probeerde te blokken. Ik zat in een overlevingsmodus en het verdriet toelaten was iets dat ik mij niet kon veroorloven.

Mijn allergrootste wens

Lange tijd heb ik gedacht dat Lyme mijn allergrootste wens van mij had afgenomen. Mijn kinderwens was niet alleen mijn grootste wens, maar zo lang als ik mij kan herinneren ook mijn enige wens. Als ik nadacht over de toekomst dan veranderde het plaatje nog wel eens wat betreft werk, partner, huis, invulling van mijn leven. Maar 1 ding is altijd stabiel gebleven in dit plaatje en dat is mijn wens om moeder te worden.

Onvruchtbaar

Jaren geleden, toen ik nog niet wist dat ik Lyme had, maar wel al ziek was, kreeg ik na heel veel verschillende vruchtbaarheidsonderzoeken te horen dat ik geen eisprong heb. Hoe dit kon daar was geen verklaring voor. Met hormoonkuren probeerde ik toen alsnog om zwanger te raken, zonder resultaat. Ik heb het hier ontzettend moeilijk mee gehad.

Mijn droom leek verder weg dan ooit

Toen ik de diagnose Lyme kreeg werd ook meteen de oorzaak van mijn onvruchtbaarheid duidelijk. De ziekte van Lyme kan invloed hebben op alles in je lichaam, dus ook hierop. Mijn droom dat ik ooit moeder zou kunnen worden leek verder weg dan ooit. Geen partner, geen eisprong en doodziek. Vaak niet eens in staat meer om voor mezelf te zorgen. Het verdriet hierom heb ik nooit in volle omvang toe kunnen laten, omdat ik aan alles voelde dat ik dat niet aan zou kunnen. Het zou te veel pijn doen en ik stopte het weg ergens in een kamertje achterin mijn hoofd en deed de deur dicht. Natuurlijk kon ik die deur niet altijd helemaal dichthouden, maar elke keer dat ie een beetje openging, wist ik niet hoe snel ik hem weer moest sluiten Ik had mijn energie nodig voor hele andere dingen en dit was een zorg voor later.

Opnieuw vruchtbaarheidsonderzoek

Een aantal maanden geleden bemerkte ik ineens een verandering in mijn menstruatie. Ik zal jullie de details besparen, maar het was voldoende aanleiding om een afspraak te maken bij de gynaecoloog. Ondanks dat ik nog niet van plan was om mij bezig te houden met het wel of niet kunnen krijgen van kinderen, heb ik er toch voor gekozen om te gaan bespreken of de vruchtbaarheidsonderzoeken herhaald zouden kunnen worden. Ik ben heel intensief behandeld voor Lyme, het gaat een heel stuk beter, wie weet heeft het zichzelf wel hersteld. En is dat de reden van de verandering in mijn menstruatie. Iets waar ik amper durfde te bedenken, maar wat toch zorgde voor een heel klein stukje hoop. En angst. Angst om toch definitief te horen dat het voor mij een heel lastig verhaal zou gaan worden, zo niet onmogelijk.

Fuck Lyme!

En nu komt het. Vanochtend ben ik bij de gynaecoloog geweest voor de uitslag. En ik kan het nog steeds haast zelf niet geloven, maar ik heb te horen gekregen dat ik gewoon weer een eisprong heb. Mijn lichaam is weer in staat om zwanger te worden. Ik blijf het ook maar steeds hardop voor mezelf herhalen. Ik kan zwanger worden. Het kan gewoon. Mijn grootste wens, waarvan ik dacht dat Lyme dit van mij had afgenomen heb ik weer terug.

Gevecht Lyme

Een stapje dichterbij

Ik heb mijn droom weer terug. Ik ben weer een stapje dichterbij een normaal leven. Een leven vol met plannen, doelen en dromen.

En daarom zeg ik nog een keer… FUCK LYME! IK WIN!!!! 

Facebook reacties

50 Reacties

 • Reply
  Mariette Livestro
  15 maart 2017 at 17:01

  Beter nieuws kan je niet krijgen wauw zo blij voor je

 • Reply
  Monique van Oosterhout
  15 maart 2017 at 17:10

  Wauw Marleen, wat een geweldig goed nieuws! Wat tof dat je ook dit met ons deelt. Naast alle teleurstellende verhalen (die je in Lyme land toch het meest voorbij ziet komen) doet het mij zo goed om jou te blijven volgen. Het geeft hoop en vertrouwen! Wij kunnen het winnen van deze kl*te ziekte!
  Dankjewel wederom voor het delen! Ik wens je écht al het goeds!

  Liefs Monique

 • Reply
  Bente Kubin
  15 maart 2017 at 17:13

  Wat geweldig Kippenvel!!❤️

 • Reply
  Iris Veen
  15 maart 2017 at 17:16

  Wauw Marleen, wat een geweldig nieuws!

 • Reply
  Irma Trumpie-Luijten
  15 maart 2017 at 17:16

  Wauwww alleen maar wauwww

 • Reply
  Nikita Kruijer
  15 maart 2017 at 17:17

  Jeeeeej wat goed! Wat zal jij blij zijn nu al!

 • Reply
  Ilse Blanckaert
  15 maart 2017 at 17:18

  Wat een goed nieuws!! Mag ik dit bericht ook delen in de FemiLyme groep?

 • Reply
  Marjolein Hoogendam
  15 maart 2017 at 17:20

  WAUW! Wat fantastisch!! Ik zeg gewoon gefeliciteerd! Want dit is echt prachtig nieuws lieverd! ❤ En die man gaat er ook komen, want je bent een topper! Ik ben mega trots op je, warrior!! ❤

 • Reply
  Arianna Van der Donk
  15 maart 2017 at 17:21

  Oh meis ..wat geweldig voor je!!!

 • Reply
  Kees Dignum
  15 maart 2017 at 17:21

  Gefeliciteerd!

 • Reply
  Natasja Steltenpool
  15 maart 2017 at 17:23

  Super goed nieuws, als je eenmaal in de juiste flow komt lijkt alles naar je toe te komen. Ik ben BLIJ voor jou

 • Reply
  Sabine van Gils
  15 maart 2017 at 17:24

  Dit is gewoon geweldig!!! Sprakeloos… heel erg blij voor je!

 • Reply
  Anouk Deussen
  15 maart 2017 at 17:25

  Wat fantastisch!! Fijn om te horen en dank voor het delen! Veel succes in de toekomst

 • Reply
  Inge Habraken
  15 maart 2017 at 17:27

  Vind t elke keer weer ‘mooi’ om jouw verhalen te lezen… En zeker de laatste tijd; met veel hoogte puntjes!
  Nu ook.. weer een stapje dichterbij een normaal leven!!
  Laat je plannen, doelen en dromen lekker toe!

 • Reply
  Jeroen Rodenburg
  15 maart 2017 at 17:29

  Lieve Marleen wat super voor je en wat bijzonder dat je dit met ons deelt. Ik ken in zekere zin het gevoel dat ik, zolang als ik me kan herinneren vader wilde worden maar heb gelukkig nooit de ervaring gehad dat dit eventueel niet mogelijk zou zijn. Wat een prachtig nieuws moet dit voor je zijn ❤️

 • Reply
  Fiona Harms
  15 maart 2017 at 17:33

  Wauw, super nieuws voor je!!

 • Reply
  Greet Groeneveld
  15 maart 2017 at 17:37

  Happy

 • Reply
  Riëtte Westdorp
  15 maart 2017 at 17:41

  Super meis.
  Zooo blij voor je xxx

 • Reply
  Nadine Lemstra
  15 maart 2017 at 17:41

  Wat super Marleen Groeneveld je verdient je geluk

 • Reply
  Michiel Rodenburg
  15 maart 2017 at 17:50

  Wat eeen mooi nieuws en wat verhaal.heel veel kracht en liefs met mooie droom

 • Reply
  Susan van der Meij
  15 maart 2017 at 17:55

  FANTASTISCH nieuws Marleen!!! En wat mooi dat je dit nu met ons kunt delen!!! ❤. Ik heb gelukkig een prachtige dochter gekregen terwijl ik toen nog niet wist dat ik Lyme had.. Mijn droom op nóg een kindje heb ik moeten laten varen..wat ook soms nog pijn doet..al ben ik ècht ontzettend dankbaar voor haar..ze is m’n ALLES!!
  Ik hoop voor jou een lieve man en mooie kindjes..want dat verdien je!!

 • Reply
  Nina de Frel
  15 maart 2017 at 17:59

  Wat geweldig lieverd! <3

 • Reply
  Emily Ringeling
  15 maart 2017 at 18:16

  Wauw, wat een mooi nieuws! Ik ben ontzettend blij voor je! <3

 • Reply
  Sybille Declerck
  15 maart 2017 at 18:21

 • Reply
  Marcel Meijerink
  15 maart 2017 at 18:25

  Marleen wat fantastisch nieuws om te horen. Ben ontzettend blij voor je.

 • Reply
  Marly Reijnders
  15 maart 2017 at 18:26

  Wat een geweldig nieuws!! <3

 • Reply
  Fred Verdult
  15 maart 2017 at 18:26

  Wat fantastisch Marleen!!!

 • Reply
  Edgar Jurgen
  15 maart 2017 at 18:37

  FUCK YEAH!!!!!!!!

 • Reply
  Bodil Van Lettow
  15 maart 2017 at 18:48

  Geweldig, Marleen! Heeeel fijn voor je. You win!

 • Reply
  Kimm Bootsman
  15 maart 2017 at 18:49

  <3

 • Reply
  Naomii Heijink
  15 maart 2017 at 19:00

  Omg dat is echt ge-wel-digg! super nieuws! Klinkt het gek als ik zeg: gefeliciteeeerd! ☺

 • Reply
  Saskia Kroeze
  15 maart 2017 at 19:11

  Wauw, wat super een super nieuws!

 • Reply
  Monique de Jong
  15 maart 2017 at 19:15

  Jee, wat fantastisch om te lezen! Ik voel je blijschap helemaal. Geweldig

 • Reply
  Karin van Wijgerden
  15 maart 2017 at 19:20

  Kippenvel! Go girl! Dikke knuffel vanuit het zonnetje

 • Reply
  Robin Stienstra
  15 maart 2017 at 19:45

  Wat geweldig! Heel erg blij voor je

 • Reply
  Joke Koster
  15 maart 2017 at 20:14

  Heel fijn Marleen

 • Reply
  Jacqueline Zambet
  15 maart 2017 at 22:00

  Super!

 • Reply
  Marnel Van Dartel Berkhey
  15 maart 2017 at 22:04
 • Reply
  Stephanie Tabbers
  16 maart 2017 at 04:51

  Wat te gek om dit te lezen!! Hoppaaaa!

 • Reply
  Marleen Groeneveld
  16 maart 2017 at 06:51

  Wauw, ik ben echt zo ontroerd door al jullie lieve reacties. Dank jullie wel! <3 <3 <3

 • Reply
  Diane Hofman
  16 maart 2017 at 13:18

  Ook weet helaas hoe het is om ongewenst kinderloos te zijn.
  Dat wegstoppen deed en doe ik nog steeds. Maar jij hebt goed nieuws gekregen en hoop met heel mijn hart dat jou droom wel in vervulling mag gaan❤

 • Reply
  Mark Galenkamp
  16 maart 2017 at 14:46

  Fuck Lyme, amen! gefeliciteerd! wauw wat bijzonder zeg! geniet van de roze wolk 😉

  • Reply
   Marleen Groeneveld
   16 maart 2017 at 15:27

   Misschien nog een ietsiepietsie beetje te vroeg voor de roze wolk, maar hij is in elk geval mogelijk! 😉 Dank je wel lieve Mark! Knuffel

  • Reply
   Mark Galenkamp
   16 maart 2017 at 15:29

   ik bedoelde die van gelukzaligheid :p knuffel terug! ^_^

  • Reply
   Marleen Groeneveld
   16 maart 2017 at 15:30

   Die is er zeker Mark! 😀

  • Reply
   Mark Galenkamp
   16 maart 2017 at 15:31

   ja onvoorstelbaar onbeschrijfelijk 😉

 • Reply
  Ton Servaas
  16 maart 2017 at 14:47

  heel mooi Marleen gefeliciteerd

 • Reply
  Marlies Zeeman
  16 maart 2017 at 17:18

  Wat ontzettend fijn om te horen!

 • Reply
  Selina
  17 maart 2017 at 17:28

  Gefeliciteerd ! En: leuk fotootje!

 • Reply
  Lyme is een BITCH! - over een dikke vette tegenvaller
  19 mei 2017 at 11:38

  […] bericht Fuck Lyme! Ik win, waarin ik schreef over mijn kinderwens die niet meer onmogelijk leek, was dus misschien te vroeg […]

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: