Danny

Teamlid Danny Lopen voor Lyme - miles for Marleen

Danny is mijn lieve vader. Een vader die altijd voor anderen klaar staat. Zo ook voor mij. Vroeger was dit al zo, en sinds ik ziek ben alleen nog maar meer. Danny heeft het altijd moeilijk gevonden om mij Nee te verkopen. Zoals Angel ook al schrijft in haar verhaal, even doorzeuren en ik kreeg mijn zin. Bijna elk weekend stond Danny klaar om mij en mijn vriendinnen overal naar toe te brengen en midden in de nacht weer op te halen. Het gebeurde regelmatig dat hij spuugzakjes aan moest geven en we hebben zelfs een keer midden in de nacht uren op de spoedeisende hulp gezeten. Dit omdat een heel erg dronken vriendin haar vinger tussen de autodeur had gekregen. Zoals je begrijpt, ik denk dat meer dan de helft van zijn grijze haren veroorzaakt zijn door mijn puberjaren. Het ergste is dat ik vroeger niet eens waardeerde wat mijn vader allemaal voor mij deed. Toen vond ik het vanzelfsprekend. Nu ik ouder ben weet ik wel beter en besef ik me hoeveel mazzel ik heb met zo’n vader.

Na mijn puberjaren is er een hele tijd geweest dat mijn vader zich geen zorgen meer hoefde te maken om me. Ik ronde de verpleegkunde studie af, ging met plezier als GGZ verpleegkundige aan het werk en ben er zelfs een HBO studie naast gaan doen. Danny vertelde mij regelmatig hoe trots hij op mij was. Helaas maakt mijn vader zich sinds ik ziek ben wel weer veel zorgen. Ik probeer mijn ouders niet te confronteren met bepaalde dingen omdat ik zie hoe verdrietig ook zij worden van mijn ziekte. En ik vind het dan moeilijk om geconfronteerd te worden met hun verdriet. Danny zei mij eens in tranen: Laat me er voor je zijn als het nodig is. Ik ben je vader en wil je helpen. Verdrietig ben ik toch wel, ook als jij dat niet ziet.

En Danny is er zeker voor me. Hij helpt mij door mij alle regel dingen wat betreft financiën, declaraties bij zorgverzekeringen, brieven die gemaakt moeten worden etc. uit handen te nemen. Maar naast alle praktische hulp is hij er ook door naar mij te luisteren als ik behoefte heb om te spuien, hij denkt met mij mee over te maken keuzes en al meerdere keren is hij op de meest uiteenlopende uren van de dag (of nacht) naar mij toegekomen als het niet goed ging.

En nu doet hij ook nog eens mee met Lopen voor Lyme. Mijn vader is de beste!

Danny gaat 9 april een uur hardlopen

Als vader wil je natuurlijk niets anders dan dat je dochter gezond en gelukkig is. Daarin is helaas een tijd geleden de klad in gekomen, doordat Marleen ziek is geworden en dat nu al (te) lang is. Ik maak mee hoe haar ziekte diep ingrijpt in haar leven en dit behoorlijk overhoop haalt. En ik voel aan den lijve hoe frustrerend het is om lijdzaam toe te moeten kijken zonder er daadwerkelijk iets aan te kunnen veranderen. 

Marleen heeft haar hoop gezet op een behandeling in Duitsland. Het team Miles for Marleen gaat er voor om het benodigde geld bijeen te lopen. Alhoewel ik ooit een marathon op mijn naam heb gezet (in een beschamende tijd en net voor de bezemwagen binnen) hangen mijn schoenen al 15 jaar in de wilgen. Voor deze gelegenheid poets ik ze op, doe er nieuwe veters in en ga ik als oudste deelnemer van het team een heel uur hardlopen.

Als jij net als ik ook vindt dat alleen al dat besluit een topprestatie is, maak dan svp ter aanmoediging en het goede doel een paar euro over naar Miles for Marleen. Gewoon dat groene knopje onder mijn foto op de teampagina van Miles for Marleen pagina. Alvast mijn dank!

Facebook reacties
%d bloggers liken dit: